ΑρχικήReviewsΗ beta έκδοση v4.8 του Parrot OS μόλις κυκλοφόρησε

Η beta έκδοση v4.8 του Parrot OS μόλις κυκλοφόρησε

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κυκλοφόρησε το Parrot OS 4.7 και όλοι όσοι ασχολούνται με το ethical hacking περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία των νέων δυνατοτήτων και ενημερώσεων που πρόκειται να έρθουν με την έκδοση 4.8.

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συζήτησης, η Irene Pirrotta, Core Developer του Parrot OS, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας beta4 έκδοσης του Parrot OS 4.8. Η δοκιμαστική έκδοση περιλαμβάνει διάφορες αναδιαρθρώσεις των έργων και αλλαγές στα στοιχεία του.

Τι νέο υπάρχει στο v4.8-beta;

Το Parrot OS επανασχεδιάζει ολόκληρη την υποδομή και μετατοπίζεται σε νέο GitLab instance και docker-compose για αυτοματοποίηση και ρύθμιση των νέων εφαρμογών αποτελεσματικά.

Εκτός από την αναδιοργάνωση των έργων, το Parrot OS φέρνει ορισμένα προεγκατεστημένα πακέτα όπως KeePass X, Shotwell, Rhythmbox και Vinagre. Ωστόσο, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε ξεχωριστά.

Η κατάργηση των πακέτων οδηγεί σε μείωση του μεγέθους ISO του home edition από 2GB σε 1.6GB και της έκδοσης ασφαλείας από 4.1GB έως 3.9GB.

Μια άλλη κρίσιμη αλλαγή που φέρνει το Parrot OS 4.8 είναι η κατάργηση ενός ξεχωριστού / boot partition. Τώρα δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα φάκελο εκκίνησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια περιορισμένη ή κρυπτογραφημένη κατάτμηση, καθώς το grub2 υποστηρίζει πλήρη σύστημα αρχείων btrfs με συμπίεση zstd.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την έκδοση beta, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS