ΑρχικήbusinessPlayStation 5: Αλήθεια ή απλά φήμες η κυκλοφορία του σε λίγες μέρες;

PlayStation 5: Αλήθεια ή απλά φήμες η κυκλοφορία του σε λίγες μέρες;

Η Sony μάλλον θα ανακοινώσει το PlayStation 5 σε μερικές μέρες (ή εβδομάδες), σύμφωνα με τους  κορυφαίους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Νέες πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5 υποδηλώνουν την 13 Φεβρουαρίου ή και νωρίτερα. Η Sony έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το PS5 έρχεται φέτος, αλλά οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοίνωσης και κυκλοφορίας παραμένουν μυστήριο. Σε σειρά από tweets, ο Scott Jaffe (developer και designer του παιχνίδι God of War), είπε ότι η μέρα πλησιάζει.
«Η ανακοίνωση είναι σε λιγότερο από 4 εβδομάδες», έγραψε ο Jaffe. Σε ένα επόμενο tweet, ο Jaffe πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι η αναμονή είναι το χειρότερο μυστικό στα παιχνίδια. Ανακοίνωση τον Φεβρουάριο όπως έκαναν και με το PS4.»

PlayStation 5

O Scott Jaffe θεωρείται αξιόλογος λόγω της δουλειάς του πάνω στα παιχνίδια Twisted Metal και God of War, και τα δύο δημοφιλή PlayStation exclusive. Το tweet του δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι λογικά η ανακοίνωση θα είναι σε λιγότερο από 28 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι η Εκδήλωση θα γίνει στις ή πριν από τις 13 Φεβρουαρίου. Την τελευταία εβδομάδα, ένας ανώνυμος χρήστης, ο 4chan, δημοσίευσε λεπτομερές post με πληροφορίες σχετικά με την κονσόλα και μια θολή φωτογραφία της. Ενθουσιασμένος από την διαρροή, ο ψηφιακός καλλιτέχνης και ο προγραμματιστής FalconDesign3D δημοσίευσε εντυπωσιακές απεικονίσεις 3D στο Twitter.

«Έκανα render του PS5 βασισμένο στις τελευταίες διαρροές του σχεδιασμού του», έγραψε το @ FalconDesign3D. Η κονσόλα φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, με φουτουριστικό σχεδιασμό. Ειρωνικά, δίνει στο PS5 ένα σχήμα “X” – το οποίο συνήθως θα περιμέναμε από το Xbox της Microsoft. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όμως, ότι η σχεδίαση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Sony. Δεν θα γνωρίζουμε την αληθινή εμφάνιση του PS5 έως να γίνει μια επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον “Leaker”, η κονσόλα θα παρουσιαστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2020 και θα κοστίσει £ 449 / $ 499 / € 449 / ¥ 54.999. Υποστηρίχθηκε ότι αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην “ritzy” αίθουσα της Sony – ένας χώρος της Sony στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το ημερολόγιο εκδηλώσεων της Sony, δεν έχουν πραγματοποιηθεί δημόσιες ή ιδιωτικές κρατήσεις για τις 5 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος φαίνεται να είναι ελεύθερος για μια εκδήλωση της Sony, αν σχεδιάζεται μυστικά.

Ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τους fans της Sony δημιουργεί η φημολογούμενη υποστήριξη για “συμβατότητα προς τα πίσω”. Αυτή, είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής παλιών παιχνιδιών στην κονσόλα PS5 και από τις πέντε πλατφόρμες: PS1, PS2, PSP, PS3 και PS4.

Μερικοί από τους φημολογούμενους τίτλους είναι: Gran Turismo 7, MLB The Show 21, Demon Souls Remastered, Godfall and Legendz.

Οι προπαραγγελίες θα πραγματοποιούνται από την ημέρα εκδήλωσης, αλλά η πραγματική ημέρα πώλησης αναμένεται να είναι τον Οκτώβριο του 2020. Προηγούμενες φήμες όμως, έχουν θέσει την πραγματική ημέρα πώλησης πολύ πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS