Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:16
Αρχική inet Η Γερμανία θα πληρώσει € 800.000 σε τέλη για τα Windows 7...

Η Γερμανία θα πληρώσει € 800.000 σε τέλη για τα Windows 7 ESU φέτος

ESU

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να πληρώσει τουλάχιστον € 800.000 στη Microsoft, για το πρόγραμμα Windows 7 ESU σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει 33.000 κυβερνητικούς σταθμούς εργασίας που εξακολουθούν να εκτελούν τα Windows 7, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, για το οποίο η εταιρεία σταμάτησε την υποστήριξη στις 14 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δε θα κυκλοφορεί πλέον ενημερώσεις ασφαλείας και patches.

Το περασμένο έτος, η Microsoft ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς εταίρους. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Windows 7 Extended Security Updates (ESU), θα παρέχει πρόσβαση στις ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 7 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023, όμως θα είναι επί πληρωμή.

Οι ενημερώσεις ESU, που επέλεξε να χρησιμοποιήσει πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση, κοστίζουν από $ 25 έως $ 200 ανά σταθμό εργασίας, ανάλογα με την έκδοση των Windows 7 που εκτελεί μια επιχείρηση (Enterprise ή Pro) και τον χρόνο που χρειάζονται οι ενημερώσεις.

Το να παραμείνει κάποιος στα Windows 7 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, εφόσον δεν θα κυκλοφορούν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας γι’ αυτά. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι να προτρέπει τις εταιρείες και τους χρήστες γενικότερα να αλλάξουν σε Windows 10 και μάλιστα χρησιμοποιεί pop-ups για το σκοπό αυτό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία της μετάβασης στα Windows 10 το 2018, αλλά δεν την έχουν ολοκληρώσει όλες οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.

Μόνο στο Βερολίνο, η τοπική κυβέρνηση τρέχει 20.000 συστήματα Windows 7, από τα 85.000 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, η οποία τώρα θα εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows 7 ESUs.

Πιστεύεται ότι περίπου 200 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εκτελούν παλαιότερες εκδόσεις των Windows, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τα Windows 7.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συστήματα Windows 7 πλέον επιλέξιμα για το πρόγραμμα ESU, το οποίο η Microsoft φαίνεται να έχει περιορίσει μόνο σε μεγάλους πελάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...