ΑρχικήinetΗ Γερμανία θα πληρώσει € 800.000 σε τέλη για τα Windows 7...

Η Γερμανία θα πληρώσει € 800.000 σε τέλη για τα Windows 7 ESU φέτος

ESU

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να πληρώσει τουλάχιστον € 800.000 στη Microsoft, για το πρόγραμμα Windows 7 ESU σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει 33.000 κυβερνητικούς σταθμούς εργασίας που εξακολουθούν να εκτελούν τα Windows 7, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, για το οποίο η εταιρεία σταμάτησε την υποστήριξη στις 14 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δε θα κυκλοφορεί πλέον ενημερώσεις ασφαλείας και patches.

Το περασμένο έτος, η Microsoft ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς εταίρους. Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Windows 7 Extended Security Updates (ESU), θα παρέχει πρόσβαση στις ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 7 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023, όμως θα είναι επί πληρωμή.

Οι ενημερώσεις ESU, που επέλεξε να χρησιμοποιήσει πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση, κοστίζουν από $ 25 έως $ 200 ανά σταθμό εργασίας, ανάλογα με την έκδοση των Windows 7 που εκτελεί μια επιχείρηση (Enterprise ή Pro) και τον χρόνο που χρειάζονται οι ενημερώσεις.

Το να παραμείνει κάποιος στα Windows 7 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, εφόσον δεν θα κυκλοφορούν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας γι’ αυτά. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι να προτρέπει τις εταιρείες και τους χρήστες γενικότερα να αλλάξουν σε Windows 10 και μάλιστα χρησιμοποιεί pop-ups για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδικασία της μετάβασης στα Windows 10 το 2018, αλλά δεν την έχουν ολοκληρώσει όλες οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις.

Μόνο στο Βερολίνο, η τοπική κυβέρνηση τρέχει 20.000 συστήματα Windows 7, από τα 85.000 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, η οποία τώρα θα εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows 7 ESUs.

Πιστεύεται ότι περίπου 200 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εκτελούν παλαιότερες εκδόσεις των Windows, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τα Windows 7.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα συστήματα Windows 7 πλέον επιλέξιμα για το πρόγραμμα ESU, το οποίο η Microsoft φαίνεται να έχει περιορίσει μόνο σε μεγάλους πελάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS