ΑρχικήsecurityWindows 7: Ήρθε το τέλος! Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

Windows 7: Ήρθε το τέλος! Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

Windows 7Το τέλος των Windows 7 έφτασε και οι ειδικοί ασφαλείας παροτρύνουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό τη λήξη των Windows 7, για να επικεντρωθεί σε “νεότερες τεχνολογίες”.

Το τέλος της υποστήριξης σημαίνει ότι τα μηχανήματα δεν θα λαμβάνουν πια ενημερώσεις ασφαλείας και patches. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια.

Σύμφωνα με στατιστικές, οι χρήστες των Windows 7 ήταν πάρα πολλοί. Αν δεν κάνουν αναβάθμιση, τα συστήματά τους θα είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε ευπάθεια. Εάν οι κακόβουλοι hackers βρουν ένα σφάλμα, θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν γιατί η Microsoft δεν θα το διορθώσει.

“…Τα σφάλματα στον κώδικα δεν θα διορθωθούν ποτέ και καθώς η εκμετάλλευσή τους θα γίνεται όλο και πιο γνωστή, οι πιθανότητες μιας επιτυχούς επίθεσης αυξάνονται”, δήλωσε ο Rik Ferguson, αντιπρόεδρος στον τομέα της έρευνας, στην Trend Micro.

Ο David Emm, ανώτερος ερευνητής της Kaspersky Lab, τόνισε επίσης ότι οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα το συντομότερο δυνατόν.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Οι hackers έχουν εξελίξει τις μεθόδους τους και είναι πάντα έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν malware για να εισχωρήσουν στα συστήματα και να βλάψουν τα μηχανήματα των θυμάτων.

Τα κακόβουλα λογισμικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή προσωπικών, οικονομικών και άλλων δεδομένων, για την κατασκοπεία χρηστών, για λύτρα κλπ.

Τον Μάιο του 2017, η NHS Trusts έπεσε θύμα του WannaCry ransomware. Μια έκθεση έδειξε ότι αν η εταιρεία είχε ενημερώσει τους υπολογιστές της και είχε εφαρμόσει τα κατάλληλα patches, θα είχε αποφύγει την επίθεση.

Οι hackers εκμεταλλεύτηκαν ευπάθειες σε μη ενημερωμένες εκδόσεις των Windows 7 και των Windows XP, τα οποία η Microsoft είχε ήδη σταματήσει να υποστηρίζει.

Τι να κάνετε με το Windows 7 PC σας;

Οι υπολογιστές που λειτουργούν με Windows 7 θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα υπάρχει ασφάλεια.

Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 10.

“Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς είναι να μεταβείτε στα Windows 10”, ανέφερε η εταιρεία. “Για να έχετε καλύτερη εμπειρία των Windows 10 θα πρέπει να έχετε και έναν νέο υπολογιστή“.

Τα Windows 10 μπορούν να εγκατασταθούν και σε παλιούς υπολογιστές, αλλά η Microsoft προειδοποιεί ότι μπορεί να μην λειτουργούν καλά.

Για να τρέξουν τα Windows 10, οι υπολογιστές θα πρέπει να διαθέτουν επεξεργαστή 1GHz, σκληρό δίσκο 16GB και μνήμη RAM 1GB.

Οι χρήστες των Windows 7 δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν εάν δεν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για να μπαίνουν στο διαδίκτυο.

Τι λένε οι Βρετανοί αξιωματούχοι;

Οι βρετανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες των Windows 7 να μην κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου και να μην στέλνουν emails μετά το τέλος της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος.

Τι γίνεται με τις επιχειρήσεις;

Πολλές επιχειρήσεις βασίζονται σε εφαρμογές που λειτουργούν μόνο με τα Windows 7.

Η Microsoft έχει δώσει στις εταιρείες τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για Windows 7 Professional ή Windows 7 Enterprise (πληρώνοντας).

Όπως έχει πει η Microsoft πριν λίγους μήνες, τα Windows 7 Extended Security Updates θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2023 για όλες τις επιχειρήσεις.

Το κόστος θα αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται να κάνουν αναβάθμιση σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα, γιατί μπορεί να χρησιμοποιούν εφαρμογές που δεν λειτουργούν σε νεότερα λειτουργικά συστήματα. Επίσης, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το κόστος για την αναβάθμιση αυτών των εφαρμογών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS