ΑρχικήinetΟι Βραζιλιάνοι στρέφονται σε εφαρμογές για κινητά για extra εισόδημα

Οι Βραζιλιάνοι στρέφονται σε εφαρμογές για κινητά για extra εισόδημα

extra εισόδημαΣύμφωνα με μια νέα έρευνα, πολλοί Βραζιλιάνοι πολίτες προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδά τους, καθώς τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται συνεχώς. Δεδομένης της αυξημένης χρήσης της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων, οι Βραζιλιάνοι καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε εφαρμογές για κινητά, για να αποκτήσουν extra εισόδημα.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Mobile Time and Opinion Box. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 32% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές για να κερδίσουν περισσότερα μετρητά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου 12,4 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι πολίτες είναι άνεργοι. Αυτό σημαίνει ότι το 11,6% του πληθυσμού που θα μπορούσε να εργάζεται, δεν έχει δουλειά.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί τις ψηφιακές εφαρμογές για την πώληση διάφορων προϊόντων. Το 58% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί συνήθως εφαρμογές, όπως τα WhatsApp και Facebook.

Επίσης, οι Βραζιλιάνοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες. Το 21% δήλωσε ότι βγάζει χρήματα προσφέροντας υπηρεσίες μέσω εφαρμογών. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής χρήση τους. Περίπου το 93% των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 37% χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά, για να κερδίσει extra εισόδημα.

Περίπου το 8% των Βραζιλιάνων, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν πως εργάζονται για εφαρμογές που σχετίζονται με τη διανομή τροφίμων (π.χ στην βραζιλιάνικη εφαρμογή iFood).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι πολίτες που χρησιμοποιούν εφαρμογές για extra εισόδημα, είναι γυναίκες (60%). Επίσης, το 82% ανήκει στα μεσαία και χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας. Περίπου το 30% των ατόμων που κάνουν αυτή τη δουλειά, χρησιμοποιούν τις εφαρμογές ως μόνη πηγή εσόδων. Οι υπόλοιποι το χρησιμοποιούν απλά για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Στην έρευνα της Mobile Time/Opinion Box συμμετείχαν 2.270 Βραζιλιάνοι χρήστες smartphone ηλικίας άνω των 16 ετών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS