ΑρχικήsecteamΠώς οι επιχειρήσεις θα προστατευτούν από τα logic bomb;

Πώς οι επιχειρήσεις θα προστατευτούν από τα logic bomb;

επιχειρήσεις-νέες εφαρμογές

Ένα common-sense bomb είναι ένας κακόβουλος κώδικας που εισέρχεται σε ένα λογισμικό ή σε ένα σύστημα με την βοήθεια ενός hacker. Αυτές οι βόμβες είναι αβλαβείς και αδρανείς έως ότου ο κώδικας ξυπνήσει και ενεργοποιήσει τις επικίνδυνες και κακόβουλες οδηγίες του.

Οι hackers δημιούργησαν αυτόν τον κώδικα ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν όλων των ειδών τις βλάβες στο μηχάνημα που έχουν στοχεύσει και υπάρχουν διαφορετικά είδη αυτών των ιών. Για παράδειγμα υπάρχουν common-sense bombs που βασίζονται στο χρόνο, οι οποίες ενεργοποιούν τον κακόβουλο κώδικα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες.

Το συγκεκριμένο είδος ιού, που λόγω της φύσης του, μπορεί να βρίσκεται αδρανής για ημέρες, μήνες ή και περισσότερο χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης, κάνει πιο δύσκολο να ανακαλυφθεί από ποιον εγκαταστάθηκε αλλά και το μέγεθος των ζημιών που μπορεί να προκαλέσει.

Όπως και με ένα κακόβουλο λογισμικό, έτσι και οι ιοί Logic Bomb αναγνωρίζονται και εξαλείφονται μέσω προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Γενικά, οι απατεώνες χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους ιούς σύμφωνα όπως τα worms, τους ιούς και τα Trojans για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ζημιάς. Η συμπεριφορά αυτών των ειδών κακόβουλου λογισμικού, όταν χρησιμοποιούνται ως logic bomb, είναι παρόμοια με αυτές τις βόμβες.

Πρόληψη των logic bombs

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να επαναφέρετε το σύστημά σας μετά από μία τέτοια επίθεση. Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προλάβετε μία τέτοια περίπτωση.

  1. Η σάρωση όλων των αρχείων τακτικά είναι απαραίτητη.
  2. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερώνετε επίσης τακτικά το λογισμικό προστασίας από ιούς.
  3. Οι επιχειρήσεις πρέπει να μένουν μακριά από πειρατικά λογισμικά.
  4. Επιπλέον, οι εταιρείες προτείνεται να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους για τον εντοπισμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.
  5. Ακόμα πρέπει να αποφεύγεται το άνοιγμα συνδέσμων που είναι άγνωστοι ή φαίνονται επικίνδυνοι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS