ΑρχικήsecurityGoogle Play: Κακόβουλες Adware εφαρμογές με πάνω 16,100,000 λήψεις

Google Play: Κακόβουλες Adware εφαρμογές με πάνω 16,100,000 λήψεις

Adware Τα adware προγράμματα αποτελούν μια συχνή απειλή για το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή μας. Δουλειά τους είναι να εμφανίζουν ανεπιθύμητες και κακόβουλες διαφημίσεις στην οθόνη του θύματος.

Αν οι χρήστες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, θα οδηγηθούν σε κακόβουλες σελίδες, οι οποίες συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες και τις χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς σκοπούς.

Εφαρμογές Adware στο Google Play

Η ερευνήτρια της Kaspersky, Tatyana Shishkova, εντόπισε 4 τέτοιες εφαρμογές adware στο Google Play. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι 4 αυτές εφαρμογές έχουν περισσότερες από 16.100.000 εγκαταστάσεις συνολικά.

Αυτές οι εφαρμογές εμφανίζουν συνεχώς διαφημίσεις, κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει νέες σελίδες.

Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για την εμφάνιση πολλών και τυχαίων διαφημίσεων. “Εμφανίζει τυχαία αναδυόμενα παράθυρα ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν είναι ανοιχτή. Χρειάζεται επίσης άδεια για ένα σωρό τυχαία πράγματα. Επιπλέον, εμφανίζει διαφημίσεις κάθε φορά που κάνετε κάτι στην εφαρμογή. Απλά μην το κατεβάσετε, είναι χάσιμο χρόνου και πιθανότατα κακόβουλο λογισμικό”.

Τα Adware ήταν μια πολύ δημοφιλής απειλή κατά το 2019. Στόχοι του ήταν, κυρίως, οι χρήστες Android. Καθώς το Android είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, οι hackers έχουν στραφεί σε αυτό για να βρουν περισσότερα θύματα.

Κατά τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά μόλυνσης συσκευών με adware που στοχεύουν αποκλειστικά χρήστες Android και προσφέρουν εκατομμύρια δολάρια στους κυβερνοεγκληματίες.

Σε συνδυασμό με τα adware μπορεί να εμφανίζονται και άλλα malware καθώς και spyware με αποτέλεσμα να προκαλούνται ακόμα μεγαλύτερα πρόβλημα στις συσκευές των θυμάτων.

Συμβουλές ασφαλείας

  • Ποτέ μην κατεβάζετε εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων
  • Ακόμα και τα δημοφιλή καταστήματα (Play Store) μπορεί να έχουν κακόβουλες εφαρμογές. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί, και να ψάχνετε πληροφορίες για την εφαρμογή πριν την κατεβάσετε. Διαβάστε σχόλια άλλων χρηστών. Είναι πολύ χρήσιμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS