ΑρχικήinetΤο Google Maps σας βοηθά να βρείτε συμβατούς σταθμούς EV

Το Google Maps σας βοηθά να βρείτε συμβατούς σταθμούς EV

EV

Η εφαρμογή πλοήγησης Google Maps, παρέχει εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με σταθμούς φόρτισης EV για το αυτοκίνητο, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί που βλέπει στην οθόνη του ο χρήστης είναι οι κατάλληλοι για το όχημά του. Και αν ο σταθμός που φαίνεται κοντά του δεν είναι τελικά συμβατός με το αυτοκίνητό του, μπορεί να είναι πρόβλημα όταν έχει ήδη χαμηλή μπαταρία.

Τώρα όμως φαίνεται πως αυτό αλλάζει, καθώς η Google θα παρουσιάζει από εδώ και στο εξής τους κατάλληλους σταθμούς φόρτισης EV στην εφαρμογή πλοήγησης της. Ο τεχνολογικός κολοσσός ενημέρωσε πρόσφατα το Google Maps για συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, (δεν είναι ξεκάθαρο αν και οι συσκευές iOS έχουν λάβει αυτή την ενημέρωση) ώστε να εμφανίζει τους σταθμούς φόρτισης που είναι συμβατοί με το όχημα του οδηγού που συμβουλεύεται την εφαρμογή. Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου χρειάζεται ένα σταθμό CHAdeMO και δεν διαθέτει προσαρμογέα, θα μπορεί να δει ακριβώς πού μπορεί να βρει το κατάλληλο γι’ αυτόν.

Υπάρχει επίσης μια νέα “ρύθμιση ηλεκτρικών οχημάτων” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί για να ρυθμίσουν τις προτιμήσεις βύσματος.

Ο συγκεκριμένος διαχωρισμός δεν αποτελεί φυσικά προνόμιο του Google Maps, καθώς πολλές άλλες εφαρμογές πλοήγησης έχουν επίσης αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο αυτή η ενημέρωση θα φέρει την εν λόγω δυνατότητα σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος χρηστών. Μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο ότι προσθήκες όπως αυτή θα είναι πολύ χρήσιμες στο μέλλον. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μετατρέπουν ολοένα και περισσότερες σειρές οχημάτων τους σε ηλεκτρικά τα επόμενα χρόνια, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι κάθε οδηγός θα θέλει να διαθέτει μία εφαρμογή που του προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και πληροφορίες για να μην ξεμένει ποτέ από ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS