Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:41
Αρχική security AI σύστημα της Ολλανδικής κυβέρνησης στο στόχαστρο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

AI σύστημα της Ολλανδικής κυβέρνησης στο στόχαστρο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

σύστημα

Ένα σύστημα που βασίζεται σε αλγόριθμο για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων απάτης κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Ολλανδίας, έχει μπει στο στόχαστρο ενός Ολλανδικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη DutchNews, το Επαρχιακό Δικαστήριο της Χάγης, έκρινε ότι το εν λόγω σύστημα έρχεται σε σύγκρουση με τους κανόνες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής της ΕΕ.

Το λεγόμενο Dubbed System Risk Indication (SyRI), ένα αυτόματο εργαλείο μηχανικής εκμάθησης, χρησιμοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές για να παρακολουθεί άτομα για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να εκτελούσαν απάτες κοινωνικής ασφάλισης.

Το SyRI δημιουργεί «προφίλ κινδύνου» για άτομα τα οποία έχουν διαπράξει κάποια απάτη κοινωνικής ασφάλισης στο παρελθόν και στη συνέχεια σαρώνει για «παρόμοια» προφίλ πολιτών, δημιουργώντας έτσι μία λίστα με όλα τα πιθανά προφίλ ατόμων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμπλακούν σε μία παρόμοια απάτη.

Η συλλογή στοιχείων “είχε αποκλειστικά ως στόχο γειτονιές με κατοίκους χαμηλού εισοδήματος και μειονοτήτων”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Philip Alston. Στην ουσία το εργαλείο στοχοποιούσε άτομα από οικονομικά ασθενέστερες γειτονιές, χωρίς να έχει κανένα άλλο ενοχοποιητικό στοιχείο στην κατοχή του.

- Advertisement -

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατέθεσαν αγωγή για πρακτικές διάκρισης, οι οποίες έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες και για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας και την έλλειψη διαφάνειας.

Το ολλανδικό κράτος μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί την απόφαση νίκη και δήλωσε ότι η εντολή “έχει θέσει ένα σημαντικό προηγούμενο για την προστασία των δικαιωμάτων των οικονομικά ασθενέστερων στην εποχή της αυτοματοποίησης”.

“Οι κυβερνήσεις που βασίζονται σε αναλύσεις δεδομένων για να αστυνομεύσουν την πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση – όπως αυτές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία – θα πρέπει να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση του δικαστηρίου σχετικά με τους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εμπλέκονται στη μεταχείριση των δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης ως διαρκείς υπόπτους” πρόσθεσε η ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...