ΑρχικήinetGoogle BERT η ενημέρωση του αλγορίθμου αναζήτησης

Google BERT η ενημέρωση του αλγορίθμου αναζήτησης

Google BERT: Η Google ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του αλγορίθμου αναζήτησης τα τελευταία χρόνια. Με τη χρήση νέων τεχνικών νευρωνικών δικτύων για την καλύτερη κατανόηση των προθέσεων των ερωτημάτων, η Google αναφέρει ότι τώρα μπορεί να εμφανίσει πιο συναφή αποτελέσματα για περίπου μία στις 10 αναζητήσεις στις Η.Π.Α. στα Αγγλικά (με υποστήριξη και για άλλες γλώσσες αλλά και τοποθεσίες). Google BERT

Για τα featured snippets, η ενημέρωση λειτουργεί ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε ενημέρωση στον αλγόριθμο της αναζήτησης, είναι συχνά πολύ λεπτή. Μια ενημέρωση που επηρεάζει το 10% των αναζητήσεων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση (και σίγουρα κρατάει άγρυπνους τους εμπειρογνώμονες του SEO ανά τον κόσμο).

Η Google αναφέρει ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα λειτουργήσει καλύτερα για μεγαλύτερα, ερωτήματα, και με πολλούς άλλους τρόπους, έτσι θα σας αρέσει να κάνετε αναζήτηση στην Google, γιατί σας είναι ευκολότερο να γράψετε μια πλήρη πρόταση παρά μια ακολουθία λέξεων-κλειδιών.

Η τεχνολογία πίσω από αυτό το νέο νευρωνικό δίκτυο ονομάζεται “Αναφορές αμφίδρομων κωδικοποιητών από μετασχηματιστές” από το Bidirectional Encoder Representations from Transformers και θα το αναφέρουμε απλά σαν BERT.

Η Google μίλησε πρώτη φορά για το BERT πέρυσι και άνοιξε τον κώδικα για την εφαρμογή σε προ-εκπαιδευμένα μοντέλα.

Οι μετασχηματιστές (Transformers) είναι μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη μηχανική μάθηση. Δουλεύουν ιδιαίτερα καλά για τα δεδομένα όπου η ακολουθία των στοιχείων είναι σημαντική, γεγονός που προφανώς τους κάνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για εργασία με τη φυσική γλώσσα και, ως εκ τούτου, στα ερωτήματα αναζήτησης.

Αυτή η ενημέρωση BERT σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά που η Google χρησιμοποιεί τα τελευταία Tensor Processing Unit (TPU) chips για την προβολή αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι η Αναζήτηση της Google θα είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει ακριβώς τι ψάχνετε και να παρέχει πιο συναφή αποτελέσματα αναζήτησης και αποσπάσματα.

Η ενημερωμένη έκδοση Google BERT άρχισε να κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα, επομένως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποια από τα αποτελέσματά της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS