ΑρχικήsecuritySIEM: 5 σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση

SIEM: 5 σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση

Κάθε επιχείρηση, σήμερα, δέχεται απειλές, για αυτό οι λύσεις SIEM (Security information and event management) μπορούν να επιλύσουν πολλές cybersecurity προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Κάποιες από αυτές είναι:

  1. Lack of Threat Intelligence

Το Lack of Threat Intelligence  θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η εταιρία σας χρειάζεται πληροφορίες που να συμβαδίζουν με τη βιομηχανία της επιχείρησής σας: το μέγεθος, τον τομέα, τις υποδομές και πολλά άλλα. Για να αντιμετωπίσετε αυτές τις προκλήσεις του SIEM, χρειάζεστε μια λύση στον cybersecurity που να παρέχει πολλαπλές πηγές πληροφοριών για απειλές που αντιστοιχούν στην επιχείρησή σας.

siem

  1. Ανάπτυξη SIEM

Μία από τις πιο επίμονες προκλήσεις του SIEM είναι η σύγχυση που δημιουργείται από στις ομάδες ασφάλειας IT. Συχνά, οι ομάδες ασφάλειας IT προσπαθούν να αναπτύξουν τις λύσεις σε όλο το δίκτυο ταυτόχρονα. Φυσικά, η στρατηγική αυτή καθιστά πολύ πιο πιεστικές τις άλλες προκλήσεις του SIEM, όπως η προειδοποίηση και η υπερδιέγερση της συλλογής αρχείων καταγραφής.

Για να αναπτύξετε αποτελεσματικά το SIEM, η επιχείρησή σας πρέπει να ξεκινήσει με μικρά βήματα. Αντί να κάνετε επιλογές απερίσκεπτα, θα πρέπει να παίρνετε σίγουρες αποφάσεις. Τέλος, η ομάδα ασφάλειας IT μπορεί να κάνει προσαρμογές καθώς επεκτείνει την παρακολούθηση των συμβάντων ασφαλείας τους.

  1. Unpatched Συσκευές

Επίσης, κάτι ακόμα που έχει να αντιμετωπίσει το SIEM είναι τις unpatched συσκευές ή ακόμα χειρότερα τις συσκευές που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί από την ασφάλεια του cybersecurity. Συγκεκριμένα, οι συσκευές IoT και ειδικά οι κινητές συσκευές καταλήγουν συχνά χωρίς παρακολούθηση και χωρίς ασφάλεια. Αντ ‘αυτού, γίνονται “μελανά σημεία” στο δίκτυό σας και μεγάλος στόχος των hackers.

Το SIEM βοηθά στην ανακάλυψη των συσκευών αυτών και τη διατήρηση της παρακολούθησής τους όλο το 24ωρο.

siem

  1. Μη φυσιολογικές συμπεριφορές

Ένας υποτιμημένος “εχθρός” στον κατάλογο των προκλήσεων του SIEM είναι οι εσωτερικοί χρήστες και οι εξωτερικοί συνεργάτες. Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ένας hacker έκλεψε τα accounts των χρηστών σας;

Με τις δυνατότητες του SIEM μπορείτε να καθορίσετε βασικούς κανόνες για κάθε χρήστη, συσκευή, εφαρμογή και εξωτερικούς συνεργάτες καθώς συνδέονται στα account τους. Εάν αποκλίνουν από αυτούς τους κανόνες, η ομάδα των IT θα μία λαμβάνει ειδοποίηση.

  1. Log Management 

Τέλος, δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε μια λίστα με προκλήσεις  χωρίς να αναφέρουμε το log management. Το log management αναφέρεται στη συλλογή και στην αποθήκευση των log αρχείων του operating systems. Μπορεί επίσης να συλλέγει πληροφορίες από εφαρμογές και πολλαπλούς κεντρικούς υπολογιστές και να τις μεταφέρει σε μία κεντρική τοποθεσία.

Κανείς δεν μπορεί να υπερεκτιμήσει τη σημασία της συγκέντρωσης τόσο στην ασφάλεια του cybersecurity όσο και στο SIEM ειδικότερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS