Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:24
Αρχική inet Intel Threat Detection Technology: ασφάλεια και από την Intel

Intel Threat Detection Technology: ασφάλεια και από την Intel

Η Intel ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία ασφάλειας που ονομάζει “τεχνολογία ανίχνευσης απειλών της Intel” ή “Intel Threat Detection Technology.” Η Intel Threat Detection Technology μπορεί να περιγραφεί ως ένα σύνολο χαρακτηριστικών που βοηθούν τους συνεργάτες της εταιρείας στην ανίχνευση απειλών (exploits) για περισσότερη ασφάλεια.
Η Intel διαθέτει αυτή τη στιγμή τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης απειλών με δύο χαρακτηριστικά και σχέδια για την εισαγωγή επιπρόσθετων χαρακτηριστικών στο μέλλον.Intel Threat Detection Technology
Το πρώτο ονομάζεται λέγεται επιταχυνόμενη σάρωση μνήμης ή Accelerated Memory Scanning, η οποία πραγματοποιεί σάρωση από τους επεξεργαστές της εταιρείας στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών της Intel.
Τα οφέλη του Accelerated Memory Scanning είναι σημαντικά: η Intel σημειώνει ότι η τεχνολογία βελτιώνει την απόδοση της σάρωσης ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τους πόρους του υπολογιστή που απαιτούνται για τη σάρωση.
Τα αρχικά benchmarks σύμφωνα με την εταιρεία έδειξαν ότι η χρήση της CPU μειώθηκε από 20% σε 2%, αν και θα πρέπει να επαληθευτούν από ανεξάρτητους ερευνητές.

Η Intel αποκάλυψε ότι η Microsoft ενσωματώνει το Accelerated Memory Scanning στην Προηγμένη Προστασία Απειλών του Windows Defender και ότι η λειτουργικότητα είναι ήδη διαθέσιμη. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι πιθανό να δούμε από την Microsoft τη νέα λειτουργικότητα μέσω ενημερώσεων του Windows Defender σε συστήματα που υποστηρίζουν το Advanced Threat Protection.
Η Προηγμένη προστασία από απειλές (Advanced Threat Protection) είναι διαθέσιμη μόνο για τα Windows 10 αυτή τη στιγμή, και μόνο για τις συσκευές που τρέχουν το Windows 10 Fall Creators Update ή κάποια νεότερη έκδοση.
Η Microsoft ανακοίνωσε όμως νωρίτερα το 2018 ότι το χαρακτηριστικό ασφαλείας θα εφαρμοστεί και για τις συσκευές που λειτουργούν με Windows 7 ή Windows 8.1 αυτό το καλοκαίρι.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό του Intel Threat Detection Technology είναι το Intel Advanced Platform Telemetry. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί δεδομένα τηλεμετρίας με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ανίχνευσης απειλών, τη μείωση των ψευδών θετικών και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην απόδοση.
Οι ανιχνεύσεις προστασίας από ιούς της Intel ενδέχεται να βελτιώσουν την απόδοση των συστημάτων και κάθε τέτοια προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτη, ειδικά αν βελτιώνει την ζωή της μπαταρίας και έρχεται με υψηλότερους ρυθμούς σάρωσης.
Η προηγμένη σάρωση μνήμης φυσικά θα πρέπει να δοκιμαστεί για να δούμε αν τα benchmarks της Intel είναι πραγματικά. Βέβαια είναι περιττό να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν “ακούμε” συλλογή κάθε είδους δεδομένων τηλεμετρίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...