ΑρχικήinetΗ Microsoft κυκλοφορεί τον Chromium Edge!

Η Microsoft κυκλοφορεί τον Chromium Edge!

Την Τετάρτη, όλες οι μηχανές Windows 10 που τρέχουν Microsoft Edge θα ενημερωθούν για να χρησιμοποιήσουν Edge με βάση τον Chromium. Είναι η τελευταία προσπάθεια της Microsoft να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση για τον Chrome και είναι κάπως λυπηρό το που ακριβώς πάει το πράγμα.

Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ο Edge. Δεν έχει λειτουργήσει ποτέ τόσο καλά και φαίνεται να αγωνίζεται να κάνει απλές ιστοσελίδες που ούτε τον Chrome ούτε τον Firefox έχουν προβλήματα. Από την κυκλοφορία των Windows 10 έως τώρα, ο Edge χρησιμοποίησε την ιδιόκτητη μηχανή απόδοσης EdgeHTML, η οποία προοριζόταν να είναι πλήρως συμβατή με τα προϊόντα που βασίζονται στο WebKit (Safari, Chrome, διάφορα άλλα).

Chromium Microsoft

Όσον αφορά τη Microsoft, η εταιρεία αποφάσισε να μεταβεί στον Chromium για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το μερίδιο αγοράς, το ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον των προγραμματιστών. Ο Edge δεν έχτισε μερίδιο αγοράς ή δεν έλαβε ενημερώσεις αρκετά γρήγορα για να συμβαδίσει με τον Chrome. Προσωπικά, πιστεύω ότι ένας λόγος  που ο Edge απέτυχε να κερδίσει τους τεχνικούς είναι εξαιτίας του πόσο επιθετικά η Microsoft το promoτάρε. Η επαναφορά των αγαπημένων στις προεπιλογές της Microsoft και η ενημέρωση των χρηστών ότι τα άλλα προγράμματα περιήγησης δεν είναι ασφαλή δεν είναι τακτικές που δημιουργούν εμπιστοσύνη στους τεχνικούς. Η Microsoft χρησιμοποίησε και τα δύο.

Όταν ο EdgeHTML δεν κατάφερε να “πιάσει”, η Microsoft αποφάσισε να επανεγκαταστήσει τον περιηγητή της γύρω από το Chromium, το ίδιο πρότυπο ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιεί η Google για τον Chrome. Επιφανειακά, αυτό είναι πολύ καλό καθώς εγγυάται μεγαλύτερη συμβατότητα και διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων λογισμικού.

Το πρόβλημα είναι ότι η Google ελέγχει πλέον ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από ό, τι πριν. Ο Firefox είναι η μόνη ανεξάρτητη εταιρία προγράμματος περιήγησης που παρέμεινε σχετικά σταθερή. Ιστορικά, η δυνατότητα μιας εταιρείας να κυριαρχεί σε μια βιομηχανία δεν παράγει τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους χρήστες. Αναπόφευκτα, αρχίζουν να προτείνονται αλλαγές και βελτιώσεις που τελικά ευνοούν τον κατεστημένο φορέα αντί να ωφελούν τον τελικό χρήστη. Το αν η Google έχει ήδη φθάσει σε αυτό το σημείο είναι θέμα προσωπικής γνώμης, αλλά η εταιρεία έχει λάβει σημαντική πυρκαγιά σε διάφορες διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Ο Firefox έχει κάνει μια μεγάλη ώθηση στην μάρκα ως τον μόνο προγραμματιστή του προγράμματος περιήγησης που παίρνει πραγματικά την ιδιωτικότητα σοβαρά. Δεν είναι σαφές αν αυτό θα ενισχύσει τη βάση χρηστών της εταιρείας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS