ΑρχικήinetΌλες οι εφαρμογές του ProtonMail γίνονται ανοιχτού κώδικα

Όλες οι εφαρμογές του ProtonMail γίνονται ανοιχτού κώδικα

ProtonMail

Η δημοφιλής υπηρεσία κρυπτογράφησης email, ProtonMail, γνωστοποίησε πρόσφατα ότι όλες οι εφαρμογές της μετατρέπονται σε ανοιχτού κώδικα. Ακόμα, η ProtonMail ενημέρωσε τους χρήστες της ότι κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες, έχει περάσει από ανεξάρτητους ελέγχους, ώστε να είναι σίγουρη η ασφάλειά της.

Η ανακοίνωση αυτή της ProtonMail δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει ωστόσο, αφού η διαδικασία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν. Η web εφαρμογή της ProtonMail έγινε ανοιχτού κώδικα το 2015, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της υπηρεσίας, ενώ το 2019 το ίδιο έγινε και με την εφαρμογή email για iOS. Την προηγούμενη εβδομάδα η εφαρμογή Bridge ακολούθησε τα ίδια βήματα.

Τελευταία εφαρμογή που έγινε ανοιχτού κώδικα ήταν η ProtonMail για Android. Όπως ανέφερε η εταιρεία, ζήτησε από την SEC Consult να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφαλείας στην εφαρμογή της για Android και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα.

Εκτός από τις εφαρμογές email και όλες οι εφαρμογές ProtonVPN έγιναν ανοιχτού κώδικα νωρίτερα φέτος και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε πλήρη έλεγχο ασφαλείας.

Η Proton δήλωσε ότι ο στόχος πίσω από αυτή την κίνησή της, είναι να φέρει περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων της και τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών, κάτι που σίγουρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη μας τον συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων μας.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει διαγωνισμούς bug bounty και επιβραβεύει όσους προγραμματιστές ανακαλύπτουν σφάλματα στις υπηρεσίες της.

Η Proton προωθεί όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες της, ως εναλλακτική που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια, έναντι των ανταγωνιστών της, μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι η Google. Έτσι έχει δημιουργήσει κι αυτή μια ολόκληρη σουίτα εφαρμογών για email, ηλεκτρονικό ημερολόγιο, αποθήκευση cloud κ.λπ.

Και τώρα η κίνησή της να μετατρέψει τις υπηρεσίες της σε ανοιχτού κώδικα, μπορεί να την φέρει ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS