ΑρχικήsecurityΟι ολλανδικές αρχές έκλεισαν 15 DDoS-for-hire υπηρεσίες σε μια εβδομάδα

Οι ολλανδικές αρχές έκλεισαν 15 DDoS-for-hire υπηρεσίες σε μια εβδομάδα

DDoS-for-hire

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε πριν τρεις μέρες, η ολλανδική αστυνομία δήλωσε ότι κατάφερε να «κλείσει» με επιτυχία 15 DDoS-for-hire υπηρεσίες μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχημένες επιχειρήσεις καταστολής παρόχων DDoS υπηρεσιών.

Τα DDoS-for-hire websites, γνωστά επίσης ως DDoS booters ή DDoS stressors, επέτρεπαν στους χρήστες να εγγραφούν και να πραγματοποιήσουν DDoS επιθέσεις σε sites και άλλες διαδικτυακές υποδομές.

Οι ολλανδικές αρχές δήλωσαν ότι το κλείσιμο των υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η επιχείρηση οφείλει την επιτυχία της και στη συνεργασία με τη Europol, την Interpol, το FBI, καθώς και με web hosting εταιρείες και domain registrars.

Οι αρχές δεν κοινοποίησαν τα ονόματα των 15 DDoS-for-hire υπηρεσιών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, που η ολλανδική αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με DDoS-for-hire υπηρεσίες.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι ολλανδικές αρχές έκλεισαν μια ολόκληρη web hosting εταιρεία, που παρείχε υπηρεσίες φιλοξενίας και υποδομές σε δεκάδες DDoS botnets και booter υπηρεσίες.

Επιπλέον, το 2018, η ολλανδική αστυνομία είχε συμμετάσχει σε μια διεθνή επιχείρηση καταστολής DdoS booters. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το Δεκέμβριο του 2018. Το FBI και η Europol, σε συνεργασία με άλλους φορείς (συμπεριλαμβανομένων των ολλανδικών αρχών) έκλεισαν 15 DDoS booter υπηρεσίες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την περίοδο που συμβαίνουν οι περισσότερες DDoS επιθέσεις.

Εκτός από το κλείσιμο των 15 DDoS-for-hire υπηρεσιών την περασμένη εβδομάδα, έγινε και μια σύλληψη. Οι αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν έναν 19χρονο από την πόλη Breda, καθώς βρέθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει DdoS επιθέσεις σε δύο ολλανδικά κυβερνητικά sites στις 20 Μαρτίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στο MijnOverheid.nl, ένα portal, μέσω του οποίου οι Ολλανδοί πολίτες λαμβάνουν έγγραφα από την ολλανδική κυβέρνηση. Το δεύτερο site που στόχευσε είναι το Overheid.nl, ένα κυβερνητικό portal παροχής πληροφοριών.

Ο 19χρονος θα παραπεμφθεί σε ολλανδικό δικαστήριο τις επόμενες ημέρες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS