ΑρχικήinetZoom: Κυβερνήσεις και εταιρείες απαγορεύουν τη χρήση του στα μέλη τους

Zoom: Κυβερνήσεις και εταιρείες απαγορεύουν τη χρήση του στα μέλη τους

Zoom

Η Γερουσία των ΗΠΑ και κυβερνήσεις, όπως αυτή της Γερμανίας, προστίθενται στη λίστα με τους οργανισμούς που συμβουλεύουν το προσωπικό τους να μην χρησιμοποιούν την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom.

Σύμφωνα με μια αναφορά από τους Financial Times, ένας Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε μια προειδοποίηση, την περασμένη εβδομάδα, στα μέλη της Γερουσίας και στο αντίστοιχο προσωπικό τους, η οποία τους έλεγε να μην χρησιμοποιούν το Zoom λόγω των αυξανόμενων προβλημάτων ασφαλείας, που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Η προειδοποίηση δεν αποτελούσε ρητή απαγόρευση της χρήσης του Zoom. Απλά συμβούλευε τα μέλη της Γερουσίας να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως το Skype for Business και άλλες, για να είναι πιο σίγουροι για την ασφάλειά τους.

Από την άλλη μεριά, η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε την απαγόρευση του Zoom στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε στους υπαλλήλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, για λόγους ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Κυβερνήσεις

Google, SpaceX, άλλες εταιρείες και κυβερνήσεις απαγόρευσαν, επίσης, το Zoom

Η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Οι κυβερνήσεις της Ταϊβάν και της Αυστραλίας έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφαση για απαγόρευση του Zoom. Επίσης, έχει απαγορευτεί σε σχολεία της της Νέας Υόρκης και σε σημαντικές εταιρείες, όπως η SpaceX και η Google.

Όλοι οι οργανισμοί προχώρησαν σε αυτή την απόφαση μετά τα πολλά ζητήματα ασφαλείας, που ήρθαν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων ανέβηκε ξαφνικά στην κορυφή, λόγω της καραντίνας και της αναγκαστικής εργασίας από το σπίτι. Το Δεκέμβριο είχε περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες. Μέχρι το Μάρτιο έφτασε τους 200 εκατομμύρια χρήστες, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους αλλά και με τους συναδέλφους τους στη δουλειά. Πριν από την ξαφνική άνοδο, οι υπάλληλοι της Zoom είχαν επικεντρωθεί στη βελτίωση των χαρακτηριστικών της εφαρμογής και δεν είχαν επενδύσει πολύ στην ασφάλεια.

Στις αρχές Απριλίου, μετά την εμφάνιση των ζητημάτων ασφαλείας και την άσχημη κριτική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, δήλωσε ότι η εταιρεία θα σταματήσει να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ασφάλειας της εφαρμογής.

Ωστόσο, παρά τη γρήγορη αντίδραση στην επίλυση όλων των προβλημάτων, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS