ΑρχικήinetFacebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19, η καθημερινότητα των ανθρώπων έχει αλλάξει ριζικά, ενώ έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο η εξάρτησή τους από το διαδίκτυο, δεδομένου ότι τους παρέχει λύσεις τόσο ως προς την εργασία όσο και ως προς την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, επιτρέποντάς τους να διατηρούν τις κοινωνικές τους επαφές ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Με αφορμή την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19, το Facebook λανσάρει μία νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με την απόσταση. Πρόκειται για την εφαρμογή “Tuned”, που επιτρέπει στα ζευγάρια να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες – μουσική, δημιουργώντας ένα είδος ψηφιακού λευκώματος για να διατηρήσουν την μεταξύ τους επικοινωνία.

Η ομάδα New Product Experimentation (NPE) του Facebook δημιούργησε την δωρεάν εφαρμογή για κινητά με στόχο να προσφέρει στους χρήστες νέες εμπειρίες, περιγράφοντας το “Tuned” ως έναν “ιδιωτικό χώρο όπου οι σύντροφοι θα μπορούν να είναι οι εαυτοί τους”. Η νέα προσφορά της ομάδας NPE εμφανίστηκε σε μία περίοδο που οι χρήστες έχουν περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη φορά το διαδίκτυο. Το “Tuned” είναι διαθέσιμο σε iPhones και iPads και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανταλλαγή μηνυμάτων, μουσικής, φωτογραφιών ή άλλου περιεχομένου, δίνοντας στα ζευγάρια τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα χρονολόγιο κοινών αναμνήσεων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδέουν λογαριασμούς Spotify, να στέλνουν σημειώσεις, κάρτες και φωνητικά μηνύματα καθώς και να χρησιμοποιούν αυτοκόλλητα και αντιδράσεις του Facebook.

Όσον αφορά τη χρήση δεδομένων των χρηστών, το Facebook αναφέρει ότι όλες οι εφαρμογές ακολουθούν τις καθιερωμένες πολιτικές χρήσης της εταιρείας. Η νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια δεν φαίνεται να έχει end-to-end κρυπτογράφηση, επομένως το περιεχόμενο που μοιράζεται στο chat μεταξύ των ζευγαριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους διαφημιστικούς σκοπούς με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει και με την καθιερωμένη πλατφόρμα του Facebook. Το Facebook επεσήμανε πως οι εφαρμογές της ομάδας NPE θα τροποποιηθούν και θα καταργηθούν σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν είναι χρήσιμες στους ανθρώπους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS