ΑρχικήinetAndroid VS iPhones: Ποια smartphones διαρκούν περισσότερο;

Android VS iPhones: Ποια smartphones διαρκούν περισσότερο;

Όπως είναι γνωστό, τα smartphones δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά του BankMyCell, το οποίο είναι ένα site πώλησης smartphones, τα iPhones διαρκούν περισσότερο από τα Android smartphones, αποδεικνύοντας ότι είναι “value for money”. Πιο συγκεκριμένα, κατά τον πρώτο χρόνο ένα iPhone υπολογίζεται ότι χάνει περίπου το 24% της αρχικής του αξίας, ενώ τον δεύτερο χρόνο το ποσοστό αγγίζει το 46% περίπου. Πρόκειται για μία μεγάλη πτώση και υποτίμηση της συσκευής, η οποία όμως δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τα Android smartphones, τα οποία μπορεί να κοστολογούνται από 700 δολάρια και πάνω. Αυτά χάνουν το 46% περίπου της αρχικής τους αξίας κατά τον πρώτο χρόνο, ενώ τον δεύτερο χρόνο το ποσοστό φτάνει το 72% περίπου.

Σύμφωνα με το BankMyCell, Android συσκευές που κοστίζουν 350 δολάρια ή και λιγότερο τείνουν να χάνουν περισσότερο από τη μισή αρχική τους αξία μέσα σε ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο τα Android smartphones που υποτιμώνται.

Επιπλέον, smartphones που κυκλοφορούν από γνωστά brands όπως η Samsung, η Motorola, η LG, η HTC και η Google σημειώθηκε ότι έχασαν το 49% της αρχικής τους αξίας μεταξύ του 2019 και του 2020. Συγκρίνοντας iPhones με Galaxy S10 προκύπτουν τα εξής:

  • Το iPhone XR έχασε περίποτ το 22% της αρχικής του αξίας μέσα στο 2019 σε σχέση με το Galaxy S10e που έχασε το 38% της αξίας του μέσα σε 9 μόνο μήνες.
  • Το iPhone XS έχασε το 24% περίπου της αξίας του το 2019, ενώ το Galaxy S10 έχασε το 44% περίπου μέσα σε 9 μήνες.
  • Το iPhone XS Max έχασε περίπου το 26% το 2019 και το Galaxy S10 το 46% σε 9 μήνες.

Ωστόσο, η Samsung δεν αποτελεί την χειρότερη περίπτωση όσον αφορά την υποτίμηση των συσκευών. Android συσκευές από εταιρείες όπως η Motorola, η LG και η Google είναι χειρότερα παραδείγματα ως προς αυτό. Αναλυτικότερα, παρατηρήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η Motorola στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2019 έχασε περίπου το 60% της αρχικής της αξίας. Το Motorola One που κυκλοφόρησε το 2018 παρουσίασε την πιο γρήγορη υποτίμηση καθώς και την μεγαλύτερη απώλεια της αρχικής του αξίας, με το ποσοστό να φτάνει το 76% (δηλαδή -135 δολάρια).
  • Τους ίδιους μήνες, το Nexus 5X που κυκλοφόρησε το 2015 σημείωση την πιο γρήγορη υποτίμηση της τάξης του 71%, ενώ το V30 του 2017 έχασε ένα ποσό που αγγίζει τα 145 δολάρια.
  • Επίσης στο ίδιο διάστημα η Google έχασε το 52% της αρχικής της αξίας , ενώ το Xpl 3 που κυκλοφόρησε το 2018 παρουσίασε μία γρήγορη υποτίμηση που έφτασε το ποσοστό του 57% (δηλαδή -267 δολάρια).

Ακολουθεί μία λίστα κατάταξης των smartphones, από το καλύτερο προς το χειρότερο, με κριτήριο τη διάρκεια ζωής τους. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, ότι η Nokia βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας, ακολουθώντας την Apple.

  1. Apple συσκευές έχασαν το 26% περίπου της αρχικής τους αξίας στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου 2019.
  2. Nokia συσκευές έχασαν περίπου 28% της αξίας τους κατά την ίδια περίοδο.
  3. Sony συσκευές έχασαν το 31,30% της αξίας τους,
  4. HTC συσκευές έχασαν το 32,01% αντίστοιχα.
  5. Samsung συσκευές έχασαν το 34,42% της αξίας τους αυτούς τους μήνες του 2019.
  6. Blackberry συσκευές παρουσίασαν απώλεια που άγγιξε το 34,92% της αξίας τους.
  7. Google συσκευές σημείωσαν απώλεια ενός ποσοστού 52% της αρχικής τους αξίας.
  8. LG συσκευές είχαν απώλεια κατά 57%.
  9. Motorola συσκευές έχασαν με την σειρά τους το 60% περίπου της αξίας τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.smartphones android iphones διάρκεια ζωής

Συμπερασματικά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα smartphone, με κριτήριο τη διάρκεια ζωής, τα iPhones είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει καθώς τα Android χάνουν την αρχική τους αξία και υποτιμώνται με πιο γρήγορο ρυθμό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS