ΑρχικήinetΓιατί τα βάζει η BlackBerry με το Facebook, το Instagram και το...

Γιατί τα βάζει η BlackBerry με το Facebook, το Instagram και το WhatsApp;

Μετά τη κατηγορία της Nokia για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το Φεβρουάριο, η BlackBerry αποφάσισε να στραφεί και ενάντια του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, υποστηρίζοντας ότι οι πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων τους παραβιάζουν τις δικές τους προστατευμένες τεχνολογίες.

Η BlackBerry αναφέρει ότι έχει εξετάσει τη περίπτωση εδώ και πολύ καιρό και αποφάσισε να ασκήσει νομικές ενέργειες το Facebook χρησιμοποιεί τη δική της πνευματική ιδιοκτησία για μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς άδεια.BlackBerry

«Έχουμε ισχυρές αποδείξεις ότι το Facebook έχει παραβιάσει την πνευματική ιδιοκτησία μας και μετά από αρκετά χρόνια διαλόγου νιώθουμε υποχρεωμένοι απέναντι στην ομάδα μας να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.» δήλωσε η Sarah McKinney, εκπρόσωπος της BlackBerry.

Η BlackBerry ισχυρίζεται ότι ορισμένες λειτουργίες που χρησιμοποιεί το Facebook, το Instagram και το WhatsApp για άμεση επικοινωνία προστατεύονται από τα δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μην εμφανίζονται timestamps δίπλα σε κάθε μήνυμα σε ένα νήμα. Επιπλέον, η BlackBerry μήνυσε το Facebook για την εμφάνιση πολλών εισερχόμενων μηνυμάτων σε ένα inbox και την εμφάνιση ενός μη αναγνωσμένου μηνύματος πάνω από ένα εικονίδιο.

Ενώ το Facebook αρχικά δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με αυτή τη δίκη, τώρα αποφάσισε να εκδώσει μια δήλωση, κυρίως για να εξηγήσει ότι πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια μιας εταιρείας που καταρρέει να βγάλει χρήματα με κάθε τρόπο.

Η Nokia, η οποία κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε συνολικά 11 διπλώματα ευρεσιτεχνίας χωρίς άδεια, δήλωσε ότι διερευνά τις επιλογές της, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία να αποδεχτεί τον πόλεμο ενάντια της BlackBerry.

«Γνωρίζουμε την καταγγελία, θα μελετήσουμε τους ισχυρισμούς και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.» δήλωσε εκπρόσωπος της Nokia τον περασμένο μήνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS