ΑρχικήinetΝέα λειτουργία του WhatsApp σε προειδοποιεί για τα spam μηνύματα!

Νέα λειτουργία του WhatsApp σε προειδοποιεί για τα spam μηνύματα!

Όπως όλες οι online υπηρεσίες, το WhatsApp είναι επιρρεπές σε μηνύματα spam, αλλά η εταιρεία δοκιμάζει τώρα μια νέα μέθοδο για να μετριάσει αυτό το πρόβλημα.

Τα μηνύματα spam στο WhatsApp αν και δεν προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από τον χρήστη, είναι πολύ ενοχλητικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λαμβάνοντας ένα μήνυμα που λέει ότι πρέπει να το προωθήσετε σε τουλάχιστον δέκα άτομα, ώστε το WhatsApp να παραμείνει δωρεάν, δεν προκαλεί καμία ζημιά. Η υπηρεσία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μην καταρρεύσει ακόμα και αν πολλοί άνθρωποι προωθούν το μήνυμα την ίδια χρονική στιγμή.WhatsApp

Το ζήτημα με τα spam μηνύματα αποτελεί καθαρά πρόβλημα της εταιρείας. Δεδομένου ότι η υπηρεσία παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η εταιρεία δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα. Αυτό που μπορεί να κάνει όμως είναι να ανιχνεύσει πόσες φορές έχει μοιραστεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα και ποιοι χρήστες κρύβονται πίσω από αυτό.

Σύμφωνα με μια έκθεση, η WhatsApp δοκιμάζει ήδη ένα χαρακτηριστικό που θα σπάει τον αριθμό των απεσταλμένων μηνυμάτων spam. Επιπλέον, οι χρήστες θα λάβουν προειδοποίηση αν ένα μήνυμα θεωρείται spam. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την υπηρεσία θα είναι πιο προσεκτικοί.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι ακόμα σε Beta έκδοση, αλλά ο κλάδος ανάπτυξης του WhatsApp εργάζεται εντατικά πάνω στο συγκεκριμένο project οπότε θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε μια προειδοποίηση να συνοδεύει ένα μήνυμα, παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί και να μη τα διαβιβάζετε στους φίλους σας. Είναι ενοχλητικό και δεν υπάρχει χρόνος να το αντιμετωπίσει κάποιος.

Φυσικά, όσο οι υπηρεσίες προσπαθούν να εξαλείψουν τα spam μηνύματα τόσο εκείνα γίνονται πιο έξυπνα με αποτέλεσμα οι εταιρείες να ξαναπιάνουν το ζήτημα από την αρχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS