ΑρχικήinetPowershell Core 6.0 : Η νέα έκδοση τρέχει σε macOS και Linux

Powershell Core 6.0 : Η νέα έκδοση τρέχει σε macOS και Linux

Μια ανοικτού κώδικα έκδοση Powershell με όνομα “Powershell Core 6.0” κυκλοφόρησε από τη Microsoft, η οποία όχι μόνο τρέχει σε Windows, αλλά λειτουργεί και με macOS και Linux. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η ίδια που χρησιμοποιούμε εδώ και δέκα χρόνια με την διαφορά ότι από εδώ και στο εξής θα λαμβάνει και ενημερώσεις ασφαλείας.Powershell Core

 

Το Powershell Core 6.0 είναι διαθέσιμο για το κοινό εδώ και κάποιες μέρες για τα λειτουργικά Windows 7+, Ubuntu, Redhat, Centos, MacOS, Fedora, OpenSuse και Debian κ.α . Αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές συστημάτων να χρησιμοποιούν κοινές εντολές του Powershell σε όλους τους servers που διαθέτουν ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

Οδηγίες για την εγκατάσταση του  έχουν δημιουργηθεί από τη Microsoft για εκδόσεις macOS, Linux και Windows. Η εγκατάσταση του  σε Windows είναι απλή, αρκεί μόνο να κατεβάσετε τον installer από το παρακάτω site.

(https://docs.microsoft.com/en-us/powershell/scripting/setup/Installing-PowerShell-Core-on-Windows?view=powershell-6)

Όσον αφορά το macOS και τις διανομές LINUΧ μπορείτε να βρείτε οδηγίες σε αυτό το site.

(https://docs.microsoft.com/en-us/powershell/scripting/setup/Installing-PowerShell-Core-on-macOS-and-Linux?view=powershell-6)

Μόλις εγκατασταθεί το PowerShell Core, μπορείτε να το ξεκινήσετε από μια κονσόλα χρησιμοποιώντας την εντολή “pwsh”  .

Δυστυχώς, για να μπορέσει αυτή η έκδοση να λειτουργήσει σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, η Microsoft έπρεπε να αφαιρέσει την υποστήριξη για διάφορες τεχνολογίες.

“Ως μέρος της μετάβασης στο .NET Core και σε άλλα λειτουργικά συστήματα, αναγκαστήκαμε να αφήσουμε πίσω κάποιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες μπορεί τελικά να επιστρέψουν στο PowerShell Core, αλλά αυτό θα το δούμε αργότερα.”, ανέφερε η Microsoft . Παρακάτω βλέπουμε σε ποιες αναφέρονται.

  • PowerShell Workflows
  • PowerShell Snap-ins
  • WMIv1 cmdlets (Get-WmiObject, Invoke-WmiMethod, etc.). Συνιστάται η χρήση CIM/WMIv2 cmdlets
  • Εκτέλεση Desired State Configuration μέσω PowerShell

 

Η Microsoft τονίζει πως ήδη υπάρχον scripts που λειτουργούν στην παλιά έκδοση του, πιθανόν να θέλουν κάποιες παραμετροποιήσεις προκειμένου να τρέξουν στην έκδοση Powershell Core 6.0.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS