ΑρχικήHow ToΜοιραστείτε εύκολα το δίκτυο Wi-Fi σας με iPhones και iPads

Μοιραστείτε εύκολα το δίκτυο Wi-Fi σας με iPhones και iPads

Αν έχετε ένα δίκτυο Wi-Fi, το οποίο μοιράζεστε με άλλους, στο σπίτι ή το γραφείο ή σε κάποιον άλλο χώρο, υπάρχει ένας απλός και εύκολος τρόπος ώστε οι άλλοι να συνδέονται στο δίκτυό σας, χωρίς να χρειάζεται να βάζουν έναν μακροσκελή και περίπλοκο κωδικό.

Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR που μπορεί να σκαναριστεί.

Αρχικά θα πρέπει να βρείτε το SSID και το κλειδί του δικτύου Wi-Fi σας.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο https://qifi.org/, πληκτρολογήστε τα στοιχεία αυτά στην φόρμα που σας δίνεται και κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα στοιχεία σας, καθώς η όλη διαδικασία πραγματοποιείται μέσω του browser σας και δεν αποστέλλονται σε κάποιον άλλο server.

Μετά από αυτό, ο κωδικός QR σας είναι έτοιμος. Μπορείτε να εξάγετε την εκτύπωση του κώδικα και να την αφήσετε κάπου όπου θα μπορούν οι άλλοι να έχουν εύκολα πρόσβαση. Λειτουργεί εξαιρετικά με τον ενσωματωμένο σαρωτή κωδικών QR στο iOS 13. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την κάμερα και να την περάσετε πάνω από τον κωδικό και στη συνέχεια θα μπορέσετε να συνδεθείτε στο δίκτυο.

Για συσκευές Android που δεν χρησιμοποιούν το Android 10, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα και μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσουν κάποιον σαρωτή γραμμωτών κωδικών, όπως το Barcode Scanner ή το NeoReader.

Για τη μικρή μειοψηφία που διαθέτει ήδη το Android 10 στη συσκευή της (και την εφαρμογή κάμερας σε μερικά κινητά τηλέφωνα της Samsung), δεν έχει απλά τη δυνατότητα να σαρώνει κώδικες Wi-Fi QR, αλλά μπορεί επίσης και να τους δημιουργήσει.

Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Για όσους ωστόσο είναι πολύ επιφυλακτικοί, ο ιστότοπος QiFi εξηγεί τον τρόπο δημιουργίας αυτών των κωδικών QR χωρίς τη χρήση προγράμματος περιήγησης. Φυσικά όπως είναι αναμενόμενο, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS