Αρχικήsecurity"Keyless repeater": Η συσκευή που "ξεκλειδώνει" πολυτελή αυτοκίνητα!

“Keyless repeater”: Η συσκευή που “ξεκλειδώνει” πολυτελή αυτοκίνητα!

Στο Σαν Φρανσίσκο ένας χάκερ με το όνομα “EvanConnect ” κατασκεύασε μια συσκευή με την οποία οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ένα ασύρματο fob key με ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας. Η συσκευή αυτή ονομάζεται “keyless repeater” και η τιμή της ανέρχεται στα 9.000 δολάρια. Σε βίντεο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα ο “EvanConnect ” δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συσκευή. Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο ίδιος πλησιάζει το αυτοκίνητο ενός φίλου του και χρησιμοποιώντας τη μικρή φορητή συσκευή με κεραία ξεκλειδώνει την πόρτα του οδηγού του αυτοκινήτου και θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο “EvanConnect ” στο βίντεο, δεν υπάρχει εγγύηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες του θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή.

Επιπλέον ο “EvanConnect” τόνισε ότι το “keyless repeater” λειτουργεί σε όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα εκτός από εκείνα που χρησιμοποιούν συχνότητες μεταξύ 22 και 40 khz, όπως μοντέλα Mercedes, Audi, Porsche, Bentley και Rolls Royce που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στην αγορά μετά το 2014.

Παράλληλα ανέφερε την αναβαθμισμένη έκδοση του “keyless repeater”, με τιμή 12.000 δολάρια, που μπορεί να ξεκλειδώσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα ασύρματο fob key. Επίσης, σε μία δήλωσή του επεσήμανε ότι δεν έχει κλέψει κανένα αυτοκίνητο με τεχνολογία, παρόλο που το θεωρεί πολύ εύκολο να γίνει. Έτσι, από τη στιγμή που το θεωρεί μία “βρώμικη” δουλειά, προτιμά να βγάζει χρήματα απλά πουλώντας και διαθέτοντας τα εργαλεία στην αγορά.

Ένας εμπειρογνώμονας ασφαλείας του Vice, ο Samy Kamkar, αφότου ενημερώθηκε για το πλάνο του “EvanConnect”, δήλωσε ότι η τεχνολογία του “keyless repeater” είναι αρκετά γνωστή στον κλάδο.

Παρόλα αυτά, ο Samy Kamkar υπογράμμισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το βίντεο είναι νόμιμο, αλλά θεωρεί ότι είναι κάτι απολύτως λογικό, ενώ δε δίστασε να αναφέρει πως και εκείνος πραγματοποίησε την ίδια επίθεση σε περισσότερα από δέκα οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα hardware που έχει επινοήσει.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS