ΑρχικήinetBill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

“Νομίζω ότι το σχολείο θα μπορέσει να συνεχιστεί τον φθινόπωρο”, δήλωσε ο Gates. “Αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η σχολική χρονιά θα έχει σημαντική προσέλευση. Ξέρετε, ίσως το καλοκαίρι, οι άνθρωποι θα κάνουν κάτι ξεχωριστό. Αλλά αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει”.

Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο διέταξαν τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι και οι εκλεγμένοι υπάλληλοι στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Michigan, την Washington και άλλα κράτη έχουν κλείσει σχολεία για το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος.

Ορισμένα σχολεία επέτρεψαν στους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου, αλλά ο Gates σημείωσε ότι πολλοί φοιτητές δεν διαθέτουν τους υπολογιστές ή τις συνδέσεις στο διαδίκτυο που είναι απαραίτητες για τα απομακρυσμένα μαθήματα.

“Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία, είναι συνηθισμένα στα μαθήματα online και έχουν βεβαιωθεί ότι όλοι οι σπουδαστές τους έχουν τη συσκευή και τη συνδεσιμότητα”, πρόσθεσε. “Διαφορετικές σχολικές περιοχές αποφάσισαν να μην κάνουν online μάθημα επειδή θα ήταν άδικο για τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση. Και έτσι είναι πραγματικά ένα δίλημμα. Υπάρχουν διάφοροι φιλάνθρωποι όπως οι Ray Dalio, Jeff Bezos και πολλοί άλλοι που προσπαθούν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα – ξέρετε, να δώσουν κάποιες συσκευές και συνδεσιμότητα στο internet.”

Σε γενικές γραμμές, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να “ανοίξουν” στα τέλη Μαΐου, είπε ο Gates. Πριν να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο, είπε, οι χώρες που έχουν υποστεί σημαντικές επιδημίες πρέπει να υπολογίσουν ποιες δραστηριότητες θα πρέπει να επανέλθουν. Πρότεινε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν πιθανότατα να επιστρέψουν στους κατασκευαστικούς τομείς και ελπίζουμε και στην εκπαίδευση.

“Δεν νομίζω ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι κάτι που θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα καθώς εγκυμονεί πολλούς κινδύνους”, είπε.

Ο Gates επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις στην Κίνα θα επαναλειτουργήσουν άμεσα και η χώρα θα είναι μια από τις πρώτες που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού.

“Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν όλες τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς για αυτό που συμβαίνει – είναι εξαιρετικά ευαίσθητο το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνει ανάκαμψη της οικονομίας, με προτεραιότητα όμως στα τεστ» είπε ο Gates.

Επίσης ανέφερε ότι η οικονομία δεν θα επανέλθει με μαγικό τρόπο στα επίπεδα που βρισκόταν  πριν από την πανδημία, ακόμα και όταν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν ότι είναι ασφαλές για τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

“Η συμπεριφορά των ανθρώπων σε σχέση με το να πηγαίνουν ταξίδια ή σε ένα event ή σε ένα εστιατόριο, θα αλλάξει εντελώς εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορωνοϊό” είπε. “Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις θα κουνήσουν το μαγικό ραβδί τους και η οικονομία της κάθε χώρα θα επιστρέψει στο πως ήταν πριν την πανδημία. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθει κάποιο θεραπευτικό θαύμα που θα έχει ποσοστό θεραπείας πάνω από 95%, είτε ευρεία χρήση του εμβολίου. “

Bill Gates

Ένα εμβόλιο μπορεί να αναπτυχθεί σε 18 μήνες

Τον περασμένο μήνα, ο Gates παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, την οποία ίδρυσε πριν από 45 χρόνια, θέλοντας να επικεντρωθεί στο έργο του σχετικά με την υγεία στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο έχει δεσμεύσει μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια για να ανταποκριθεί στον κορωνοϊό, έχει υποστηρίξει ένα τεστ του κορωναϊού που οι άνθρωποι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους στο σπίτι και έχει πει ότι θα βοηθήσει να πληρώσει για τα εργοστάσια που μπορούν να παράγουν εμβόλια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Gates πρότεινε θεραπευτικές θεραπείες για άρρωστους ανθρώπους που θα μπορούσαν να αρχίσουν να αναπτύσσονται σε τέσσερις έως έξι μήνες, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες για να αναπτυχθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

“Υπάρχει μια προσέγγιση που ονομάζεται RNA εμβόλιο που χρησιμοποιούν οι εταιρείες όπως Moderna, CureVac και άλλοι, που το 2015 είχαμε εντοπίσει ως πολύ ελπιδοφόρο για τις πανδημίες και για άλλες εφαρμογές επίσης. Και έτσι, αν όλα πάνε τέλεια με την προσέγγιση RNA, θα μπορούσαμε πραγματικά να νικήσουμε τους 18 μήνες. “

Ωστόσο, σημείωσε ότι τα εμβόλια δεν είναι πολύ καλά, ειδικά για τους ηλικιωμένους ασθενείς.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ηλικιωμένους είναι πάντα μια τεράστια πρόκληση. Ξέρετε, αποδεικνύεται ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους. Το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους προέρχεται από τους νεότερους ανθρώπους που δεν διαδίδουν τον ιό επειδή εμβολιάζονται. “

Απομάκρυνε επίσης την ιδέα ότι υπάρχουν πολλές ασυμπτωματικές περιπτώσεις κορωναϊού που διαδίδουν τη νόσο, γεγονός που θα έκανε το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 πολύ χαμηλότερο από ό, τι είχε αναφερθεί προηγουμένως. “Είναι πολύ απίθανο να υπάρχουν πολλά ασυμπτωματικά κρούσματα που δεν γίνονται ποτέ συμπτωματικά και μολύνουν τους ανθρώπους”, είπε.

Όσον αφορά τις χώρες που έχουν κάνει εκτεταμένα τεστ όπως η Γερμανία και η Κίνα, ο Gates αναφέρει ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 1% ή 1,2%”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS