ΑρχικήinetΈρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung. Συγκεκριμένα, η επενδυτική Τράπεζα Piper Sandler, που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Piper Jaffray, εδώ και καιρό διεξάγει έρευνες που αφορούν τους εφήβους και τις προτιμήσεις τους, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων την μάρκα κινητών που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν. Η τελευταία έρευνα που διεξήγαγε η Piper Sandler ήταν η 39η κατά σειρά της τράπεζας. Κάθε έξι μήνες παρατηρείται ότι οι έφηβοι τείνουν όλο και περισσότεροι να επιλέγουν iPhones, λέγοντας μάλιστα ότι και τα επόμενα κινητά που σκοπεύουν να αγοράσουν είναι τα iPhones. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 85% των εφήβων διαθέτει iPhone ενώ το 88% θεωρεί ότι το επόμενο κινητό του θα είναι πάλι iPhone. Έτσι, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι σημερινοί έφηβοι είναι θαμπωμένοι από την τεχνολογία που προσφέρει ο κολοσσός της Apple.

Ερευνητές μίλησαν σε 5.200 Αμερικανούς εφήβους με μέσο όρο ηλικίας 16.2 ετών, σε μία προσπάθεια να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Πού οφείλεται το γεγονός ότι οι έφηβοι μιλούν συνεχώς για τα iPhones και τί ρόλο παίζουν οι γονείς σε αυτό; Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους iPhones, σε μία προσπάθεια να βρουν κάτι που θα τα κρατά απασχολημένα για πολλές ώρες. Αυτή η τάση των εφήβων μπορεί επίσης να συνδέεται με το γεγονός ότι οι έφηβοι ακολουθούν πάντοτε την μόδα, ενώ επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και από συνομηλίκους τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγουν τα iPhones, ως ένα μέσο ενσωμάτωσή τους στο σύνολο. Έτσι, εάν ένας έφηβος παρατηρεί ότι όλοι οι συμμαθητές και οι φίλοι του επιλέγουν το iMessaging, τότε είναι εύλογο να θέλει να ακολουθήσει κι ο ίδιος αυτή την μόδα. Άλλη μία μόδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αυτό τον καιρό είναι το TikTok, όπου οι χρήστες ανεβάζουν βίντεο χορεύοντας, τραγουδώντας ή κάνοντας φάρσες και μιμήσεις. Αυτή την εφαρμογή την επιλέγουν μεταξύ άλλων και πολλοί έφηβοι.

Είναι γεγονός ότι οι πωλήσεις των smartphones έχουν μειωθεί σημαντικά. Η Samsung, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Είναι άραγε πιθανό έφηβοι να προτιμήσουν να αγοράσουν κινητά Samsung αντί για iPhones;

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS