ΑρχικήinetΠως η 3D τεχνολογία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Κοροναϊού;

Πως η 3D τεχνολογία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Κοροναϊού;

Πως η 3D τεχνολογία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Κοροναϊού; Καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί όταν μερικοί, τεχνικά προσανατολισμένοι άνθρωποι συνεργαστούν, είναι το ανοιχτό έργο το οποίο ξεκίνησαν γνωστοί επιχειρηματίες. Πρόκειται για ένα πρότυπο σχεδιασμό ενός μηχανικού αναπνευστήρα, ο οποίος κατασκευάστηκε από κομμάτια, εκτυπωμένα σε 3D printer, χρησιμοποιώντας άμεσα διαθέσιμα και φθηνά υλικά. Το πρωτότυπο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε μόλις επτά ημέρες, αφού το έργο παρουσιάστηκε στο Facebook και προσέλκυσε συμμετοχή από περίπου 300 μηχανικούς, επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής και ερευνητές.

Το πρωτότυπο τώρα θα μπει σε διαδικασία έγκρισης από την Irish Health Services Executive (HSE), ο επίσημος φορέας υγείας της Ιρλανδίας. Πρώτα, η HSE θα επικυρώσει το πρωτότυπο μόνο για χρήση στην Ιρλανδία. Ωστόσο, το έργο έχει σκοπό να φτάσει και στις χώρες με μεγάλες ανάγκες ή σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα.

Ο εξοπλισμός στις ΗΠΑ μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ελλείψεις, ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα. Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε τον νόμο ο οποίος παρέχει δικαιώματα στον Πρόεδρο για την ανακατεύθυνση υλικών και την ικανότητα παραγωγής ιδιωτικών εταιρειών για την κατασκευή των απαραίτητων αναλωσίμων και εξοπλισμού σε περίοδο κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η οποία είχε θέμα την τρέχουσα κατάσταση του COVID-19, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε ότι υπάρχουν μόνο 10.000 μηχανικοί αναπνευστήρες στο στρατηγικό απόθεμα της χώρας. Με το νούμερο αυτό, αν και δεν συμπεριλαμβάνει τα αποθέματα των νοσοκομείων, η χώρα πιθανότατα δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνολικές ανάγκες της για πολύ ακόμα.

εμβόλιο covid-19

Το έργο αυτό λοιπόν, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ελλείμματος, μαζί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως GM,Ford και Tesla, οι οποίες επίσης θα παράγουν εξοπλισμό μηχανικής υποστήριξης αναπνοής σε περίπτωση που οι ανάγκες της χώρας αυξάνονται.

Επίσης, η ομάδα πίσω από τον έργο, άλλαξε πρόσφατα το όνομα της σελίδας του έργου στο Facebook από «Open Source Ventilator Project» σε «Open Source COVID19 Medical Supplies community». Η ομάδα θέλει να προσελκύσει περισσότερη συμμετοχή στο έργο, με σκοπό να κατασκευάζουν και άλλο εξοπλισμό σε 3D printers το οποίο είναι σε έλλειψη, όπως μάσκες, απολυμαντικά και προστατευτικά προσώπου για τους υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS