ΑρχικήinetFacebook: Τί μέτρα σχεδιάζει να πάρει για την πανδημία του Κοροναϊού;

Facebook: Τί μέτρα σχεδιάζει να πάρει για την πανδημία του Κοροναϊού;

Ο Mark Zuckerberg, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με θέμα το πώς ανταποκρίνεται το Facebook στην πανδημία του Κοροναϊού, δήλωσε ότι ο όγκος των φωνητικών κλήσεων στις εφαρμογές WhatsApp και Messenger στην Ιταλία και σε άλλες χώρες που “χτυπήθηκαν” σε σημαντικό βαθμό από τον Κοροναϊό, είναι τώρα διπλάσιος από τα κανονικά επίπεδα. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι βασίζονται περισσότερο στην εικονική επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, δεδομένου ότι βρίσκονται σε καραντίνα και βγαίνουν ελάχιστα ή καθόλου από τα σπίτια τους. Αυτό έχει ενισχύσει την ποσότητα των δεδομένων που ρέουν μέσω των servers του Facebook. Έτσι, το Facebook χρειάστηκε να βελτιώσει την υποδομή και την χωρητικότητα των servers του, σημειώνοντας ότι έχει ήδη διπλασιάσει τη χωρητικότητα του server του WhatsApp.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα σε περίπτωση που δεχτεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση η πλατφόρμα του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Κοροναϊός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, πλήττοντας και χώρες οι πολίτες των οποίων βασίζονται στις εφαρμογές WhatsApp, Facebook και Instagram για την επικοινωνία τους.Zuckerberg Facebook για πανδημία του Κοροναϊού

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, στις περισσότερες χώρες δεν σημειώθηκε τεράστιο ξέσπασμα του Κοροναϊού. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι ομάδες που βρίσκονται πίσω από τις εφαρμογές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν υποδομές που μπορούν να ανταποκριθούν στην πανδημία του Κοροναϊού και δεν θα “καταρρεύσουν”.

Ο Zuckerberg ανέφερε συγκεκριμένα τον όγκο κλήσεων που πραγματοποιούνται στην Ιταλία μέσω της WhatsApp εφαρμογής, δεδομένου ότι η χώρα παραμένει “κλειδωμένη” για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του Κοροναϊού. Εξήγησε ότι μεγάλος όγκος κλήσεων σημειώνεται συνήθως την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, τόνισε πως η πανδημία του Κοροναϊού αποτελεί μια νέα πρόκληση για τους υπαλλήλους του Facebook, των οποίων η δουλειά είναι η διατήρηση των υποδομών. Πρόσθεσε επίσης, ότι το Facebook θα εφαρμόσει την πολιτική της τηλεργασίας από την Πέμπτη, εντούτοις, μεταξύ των υπαλλήλων που θα παραμείνουν στα γραφεία, καθώς έχουν σημαντικούς ρόλους στην εταιρεία, είναι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τους servers και την ασφάλεια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS