ΑρχικήUpdatesMozilla: Τέλος στην υποστήριξη του πρωτόκολλου FTP

Mozilla: Τέλος στην υποστήριξη του πρωτόκολλου FTP

Η Mozilla ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοπό να καταργήσει την υποστήριξη του πρωτοκόλλου FTP από τον Firefox. Σύντομα, οι χρήστες πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν λήψη αρχείων μέσω του πρωτοκόλλου FTP και να βλέπουν το περιεχόμενο συνδέσμων / φακέλων FΤP μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

“Το κάνουμε για λόγους ασφαλείας”, είπε ο Michal Novotny, μηχανικός λογισμικού της Mozilla Corporation, η εταιρεία η οποία έχει αναπτύξει τον Firefox. «Το FTP δεν είναι ασφαλές πρωτόκολλο και δεν υπάρχει λόγος να το προτιμήσετε αντί του HTTPS. Επίσης, ένα μέρος του κώδικα του πρωτόκολλου FΤP είναι πολύ παλιό, μη ασφαλές και δύσκολο να διατηρηθεί. Υπάρχουν και πολλά σφάλματα τα οποία έχουμε βρει και στο παρελθόν», σημείωσε ο Novotny.

O Novotny ανάφερε, επίσης, ότι η Mozilla σκοπεύει να σταματήσει την υποστήριξη του πρωτοκόλλου FΤP με την κυκλοφορία του Firefox 77, η οποία έρχεται φέτος τον Ιούνιο. Οι χρήστες θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να βλέπουν και να κατεβάζουν αρχεία μέσω FTP, αλλά θα πρέπει πλέον να ενεργοποιήσουν εκ νέου την υποστήριξη FΤP μέσω του about:config. Ωστόσο, κάποια στιγμή η Mozilla θα αφαιρέσει ολόκληρο τον κώδικα τον οποίο υποστηρίζει το πρωτόκολλο FTP στον Firefox. Αυτό είναι προγραμματισμένο για την αρχή του 2021.

Η Mozilla αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη, αφού η Google πήρε παρόμοια απόφαση σχετικά με το πρωτόκολλο FΤP στο Chrome πέρυσι. Τον Αύγουστο του 2019, η Google ανάφερε ότι έχει παρόμοια σχέδια για το πρωτόκολλο FTP.

Η υποστήριξη FΤP θα σταματήσει στο Chrome v81 – το οποίο καθυστερεί εξαιτίας της έκρηξης του coronavirus – ενώ όλος ο κώδικας του πρωτοκόλλου FTP θα αφαιρεθεί από τον Chrome 82, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη της άνοιξης.

Όταν ανακοίνωσε ότι σταματάει την υποστήριξη του FΤP από τον Chrome, η Google δήλωσε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των χρηστών της είχε πρόσβαση και χρησιμοποιούσε συνδέσμους FTP, ένα σημαντικό παράγοντα για την απόφασή της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS