ΑρχικήUpdatesΤο Facebook Messenger για iOS γίνεται 2 φορές γρηγορότερο

Το Facebook Messenger για iOS γίνεται 2 φορές γρηγορότερο

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Facebook, η έκδοση της εφαρμογής Messenger για iOS συσκευές θα ανανεωθεί και θα είναι μικρότερη σε μέγεθος, πιο γρήγορη και πιο απλή στη χρήση από την τρέχουσα. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση θα φορτώνει στο μισό χρόνο και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Facebook, Mark Zuckerberg, το νέο Messenger για iOS θα προσφέρει στους χρήστες υψηλότερες ταχύτητες και καλύτερη απόκριση από τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Η εταιρία ανέφερε σε ένα blog post ότι για να κάνει την εφαρμογή ελαφρύτερη και γρηγορότερη, αναθεώρησε πλήρως το codebase του Messenger για iOS.

Το Facebook απλοποίησε το codebase κατά 85% σε σύγκριση με το προηγούμενο. Η εφαρμογή περιλάμβανε 1,7 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, αλλά τώρα ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 360,000 γραμμές. Αυτός ο σχεδιασμός έχει κάνει την εφαρμογή πιο γρήγορη και έχει μειώσει το μέγεθός της κατά 75%.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει γίνει πιο ελαφριά, έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα χαρακτηριστικά της να μην είναι ακόμα διαθέσιμα. Η εταιρία δεν έχει ακόμα δηλώσει ποιες λειτουργίες θα αφαιρεθούν από την εφαρμογή.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η τελευταία έκδοση του Facebook Messenger για iOS θα αφαιρέσει την καρτέλα Discover. Η συγκεκριμένη λειτουργία αντιπροσωπεύει διάφορες επιχειρήσεις και chatbots, ώστε κάποιος να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω μηνυμάτων.

Το Facebook δήλωσε ότι εργάζεται ώστε να επαναφέρει τα χαρακτηριστικά που δεν λειτουργούν, όσο πιο σύντομα γίνεται στο Messenger για iOS, ωστόσο δεν έχει ορίσει χρονικό περιθώριο γι’ αυτό. Η εταιρία απέφυγε να κάνει ένα σχόλιο και δεν αποκάλυψε επίσημα τα ονόματα των χαρακτηριστικών που θα αφαιρεθούν στην τελευταία ενημέρωση.

Ο επανασχεδιασμός του Messenger ανακοινώθηκε από το Facebook τον Μάιο του 2018, και διαβεβαίωνε τους χρήστες ότι το νέο σχέδιο θα επικεντρωθεί στην απλούστευση της εφαρμογής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS