ΑρχικήsecurityEmail Apps για iOS και Mac πωλούσαν δεδομένα εισερχομένων

Email Apps για iOS και Mac πωλούσαν δεδομένα εισερχομένων

Μια αναφορά από τη Motherboard αποκαλύπτει ότι ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές email για iOS και Android, που ισχυρίζονται ότι “επικεντρώνονται στην ασφάλεια“, εξάγουν δεδομένα από τα εισερχόμενα των χρηστών και τα πωλούν για να κερδίσουν χρήματα.

Μια τέτοια δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το Edison Email, μια δωρεάν cross-platform εφαρμογή με εκατομμύρια λήψεις. Διαπιστώθηκε ότι πουλάει ανώνυμα δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία τα οποία εξάγει από τα εισερχόμενα διάφορων χρηστών, σε διαφημιστικά γραφεία, ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτές οι πληροφορίες αγοράζονται από τις εταιρίες αυτές για εκστρατείες μάρκετινγκ και ανάπτυξη των προϊόντων τους.

Η Motherboard διαπίστωσε ότι στην περίπτωση της Edison Email, οι χρήστες δεν γνώριζαν καν τι συνέβαινε.

Η Edison κατατάσσεται ως η 58η πιο δημοφιλής εφαρμογή στο App Store με μέση βαθμολογία 4,6 / 5 αστέρων.

Συνήθως, οι εταιρίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκτούν το δικαίωμα πρόσβασης και σάρωσης των εισερχομένων των χρηστών μέσω “εξατομικευμένων” λειτουργιών.

Οι πολιτικές απορρήτου της Edison παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκλείσουν αυτή τη συλλογή δεδομένων χωρίς να έχουν συνέπειες στην εμπειρία που λαμβάνουν από την υπηρεσία. Όμως, δεν το γνωρίζουν όλοι οι χρήστες αυτό.

Μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Motherboard, η Edison κυκλοφόρησε μία ανάρτηση όπου εξηγούσε τις προσπάθειες της εταιρίας να είναι πιο διαφανής σχετικά με το τι κάνει με τα δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με την αναφορά της Motherboard, βρέθηκαν δύο ακόμη σημαντικές εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συγκεντρώνουν δεδομένα χρηστών με αμφισβητούμενους τρόπους – οι CleanFox και Rakuten Slice.

Η CleanFox επιτρέπει στους χρήστες να αποσυνδέονται από ανεπιθύμητα ενημερωτικά δελτία με ένα μόνο κλικ. Ενώ το Rakuten Slice προσδιορίζει τα e-receipts από τα inboxes και εξάγει τα δεδομένα από κάθε αγορά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες για εκστρατείες μάρκετινγκ. Σε αντάλλαγμα, το Rakuten Slice δίνει στους χρήστες μια εξατομικευμένη εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών.

Ανεξάρτητα από αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτων όπως οι Edison και CleanFox.

Για να κλείσετε μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους που χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του παρόχου email σας και καταργήστε την πρόσβαση. Στο Gmail, μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια> Διαχείριση πρόσβασης τρίτου μέρους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS