ΑρχικήsecurityPassword: Βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για το 2020

Password: Βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για το 2020

Ανησυχείτε για την προστασία των οικονομικών σας συναλλαγών και των ιδιωτικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο διαδίκτυο; Ένα ισχυρό password είναι η πρώτη γραμμή άμυνας σας έναντι απειλών κατά της ασφάλειας, απατεώνων και hackers. Η εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών ασφάλειας κωδικών πρόσβασης είναι εξίσου σημαντική στο χώρο εργασίας όπως και στο σπίτι.

password

Πρέπει να κατανοήσετε τη σοβαρότητα του περιέχει ένα password που μπορεί να το μαντέψει κάποιος εύκολα. Επίσης, όχι, δεν μπορείτε να έχετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για είκοσι διαφορετικούς λογαριασμούς, μόνο και μόνο επειδή είναι εύκολο να το θυμηθείτε. Ας πάμε κατευθείαν σε μερικές από τις καλύτερες πολιτικές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αξιόπιστα, ασφαλή password.

  1. Μήκος χαρακτήρων: Δεν υπάρχει ιδανικό μήκος χαρακτήρων για τα password. Όσο περισσότεροι οι χαρακτήρες, τόσο πιο δύσκολο είναι να χακαριστεί. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 8 χαρακτήρες για να καλύψετε την ελάχιστη ελάχιστη πρακτική ασφαλείας.
  2. Τύπος χαρακτήρων: Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό χαρακτήρων ASCII – κεφαλαία, πεζά, αριθμούς και σύμβολα. Θα περιορίσει τις συνολικές πιθανότητες να χακαριστεί ο κωδικός πρόσβασής σας. Παράδειγμα: XkeDZaJ3% yIOd3
  3. Λεξικά κωδικού πρόσβασης: Ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα λεξικά δημοφιλών κωδικών πρόσβασης. Υπάρχουν εργαλεία όπου μπορείτε να ελέγξετε τις γνωστές λίστες κωδικών πρόσβασης. Δοκιμάστε τα.
  4. Password Manager: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ μεγάλοι και περίπλοκοι για να τους θυμάστε; Χρησιμοποιήστε έναν password manager. Αυτό αρκεί.
  5. Password Generators: Υπάρχουν διαθέσιμες «γεννήτριες» τυχαίων κωδικών πρόσβασης που προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης.

Τι να ΜΗΝ κάνετε

  1. Μην χρησιμοποιείτε λέξεις από το λεξικό. Εάν οι κωδικοί πρόσβασης σας έχουν νόημα, πιθανότατα έχουν ήδη χακαριστεί.
  2. Απαιτήσεις αλλαγής κωδικού πρόσβασης: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η τελευταία έρευνα του NIST αποθαρρύνει τις συχνές αλλαγές κωδικού πρόσβασης και την αποκαλεί αντιπαραγωγική για καλές πρακτικές ασφαλείας.
  3. Ονόματα κατοικίδιων: Χωρίς αμφιβολία, αγαπάτε τη γάτα σας και είναι αξιολάτρευτο το να βάλετε το όνομα της στον κωδικό πρόσβασης. Αλλά, μην το κάνετε! Οι hackers μπορούν να το μαντέψουν εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, τους τόπους και τα γεγονότα.
  4. Επαναχρησιμοποίηση κωδικού πρόσβασης: Εάν αναγκαστείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μην τον αλλάξετε από “Utopian.Knight1” σε “Utopian.Knight2”. Δημιουργήστε ένα νέο.
  5. Το qwerty7894 δεν είναι ασφαλές. Μην χρησιμοποιείτε μοτίβα λέξεων-κλειδιών σε οποιαδήποτε μορφή.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα κακών password

  • 123456
  • password
  • qwerty
  • 1qaz2wsx
  • passw0rd
  • awesomedog1
  • coolguy18

Ακολουθούν και μερικά παραδείγματα καλών κωδικών πρόσβασης

  • N-K-LzHjm*9$M79h
  • hd2$9T%J
  • g)AN.}%H<
  • A)”N+zwf\’ykb=fx3^
  • TmDEL3NmkRRbdvnn3
  • .v{tW!LErh:N?6y

Οι κλεμμένοι και αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι οι συνηθέστεροι λόγοι για παραβιάσεις δεδομένων. Οι ειδικοί δεν δίνουν αρκετή έμφαση στη σημασία της χρήσης ισχυρών password. Ο σίγουρος τρόπος για την ασφάλεια σας είναι – απλά να κατανοήσετε τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει ένας μη ισχυρός κωδικός και να ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS