Κυριακή, 5 Απριλίου, 17:08
Αρχική security DDoS επίθεση εμπόδισε τη σύνδεση Ιρανών χρηστών στο Internet

DDoS επίθεση εμπόδισε τη σύνδεση Ιρανών χρηστών στο Internet

DDoS Το Ιράν δέχτηκε ξανά hacking επιθέσεις (DDoS) που επηρέασαν τη δυνατότητα σύνδεσης των χρηστών στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον οργανισμό NetBlocks, που ασχολείται με την παρακολούθηση των δικτύων και την ανίχνευση προβλημάτων και διακοπών λειτουργίας, μια ισχυρή DDoS επίθεση εμπόδισε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019, παρατηρήθηκε μαζική διακοπή της σύνδεσης. Η πρόσβαση επηρεάστηκε κατά 25%.

Σύμφωνα με τον NetBlock, το ζήτημα της συνδεσιμότητας παρατηρήθηκε μετά την ανάπτυξη του «Digital Fortress» (γνωστού και ως D DEZHFA / Dejfa) από το ιρανικό κράτος. Πρόκειται για την εθνική ασπίδα του κυβερνοχώρου.

“Τα δεδομένα δικτύου του NetBlocks επιβεβαιώνουν την εκτεταμένη διακοπή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στο Ιράν, το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020, που κράτησε αρκετές ώρες”, ανέφερε ο οργανισμός NetBlocks σε ένα post του.

“Τα δεδομένα δικτύου δείχνουν μια σημαντική πτώση της σύνδεσης σε αρκετούς από τους κορυφαίους φορείς δικτύων του Ιράν από τις 11:45 π.μ. τοπική ώρα (08:15 UTC), επηρεάζοντας την κινητή και σταθερή τηλεφωνία. Μερική αποκατάσταση παρατηρήθηκε μία ώρα μετά την αρχική διακοπή, αλλά άλλα δίκτυα επέστρεψαν περίπου επτά ώρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος. Η εθνική συνδεσιμότητα μειώθηκε στο 75%”.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Ιρανός υπουργός τηλεπικοινωνιών Mohammad Javad Azari Jahromi, είχε πει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είχε πρόσφατα αποτρέψει μια “εξαιρετικά οργανωμένη κυβερνοεπίθεση” που στόχευε τις υποδομές της κυβέρνησης.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Azari Jahromi, μιλώντας στο Munich Security Conference δήλωσε ότι το ψηφιακό φρούριο-Digital Fortress (Dejfa) της χώρας εμπόδισε 33 εκατομμύρια επιθέσεις κατά το 2018.

Η εκτεταμένη διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο επηρέασε ορισμένους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων. Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Πληροφορικής επιβεβαίωσαν ότι πίσω από τη διακοπή βρισκόταν μια Distributed Denial of Service επίθεση (DDoS).

Τα δίκτυα βρίσκονταν εκτός σύνδεσης, όσο οι υποδομές της χώρας αντιμετώπιζαν την DDoS επίθεση.

Εκπρόσωπος της Telecommunication Infrastructure Company (που προσφέρει υποδομές σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους του Ιράν), επιβεβαίωσε μέσω ενός tweet ότι έλαβε χώρα μια DDoS επίθεση, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε χάρη στο Dzhafa.

Ο οργανισμός παρατήρησης δικτύων NetBlocks τόνισε ότι επρόκειτο για μια οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επίθεση προήλθε από μια κρατική hacking ομάδα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι spoofed IPs, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση DDoS, προέρχονταν από την Ανατολική Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Το Ιράν έχει δεχτεί πολλές DDoS επιθέσεις που προκαλούν διακοπές σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ορισμένες προκλήθηκαν από εσωτερικούς παράγοντες.

Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο απόπειρες επίθεσης στις υποδομές του κράτους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...