ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν τον επίσημο λογαριασμό του Facebook στο Twitter

Hackers παραβίασαν τον επίσημο λογαριασμό του Facebook στο Twitter

Facebook

Πρόσφατα, μία ομάδα hacker, με το όνομα OurMine, ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση των επίσημων λογαριασμών του Facebook στο Instagram και στο Twitter.

Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω και από τις παραβιάσεις επίσημων λογαριασμών των social media των HBO, New York Times, NFL και ESPN.

Αφού οι hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς, δημοσίευσαν ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του Facebook που έλεγε: “Γεια σας, είμαστε η OurMine. Λοιπόν, ακόμη και το Facebook μπορεί να χακαριστεί, αλλά τουλάχιστον η ασφάλειά του είναι καλύτερη από αυτή του Twitter.”

Ωστόσο υπάρχει κάτι πιο περίεργο από το γεγονός ότι η ομάδα χρησιμοποίσε το λογαριασμό του Facebook για να προσβάλει το Twitter και αυτό είναι ότι στο μήνυμά τους περιλάμβαναν το email-id τους. Επιπλέον ζήτησαν από τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί τους για να βελτιώσουν την ασφάλεια των λογαριασμών τους στα κοινωνικά μέσα.

Το Twitter κατάφερε να κατεβάσει την ανάρτηση από την πλατφόρμα του μέσα σε 30 λεπτά.

“Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα, κλείσαμε τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν και συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας στο Facebook για την αποκατάστασή τους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Twitter.

Η ομάδα χάκαρε επίσης τους επίσημους λογαριασμούς του Facebook και του Messenger στο Instagram. Οι χρήστες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν είδαν το λογότυπο της OurMine να δημοσιεύεται αρκετές φορές και από τους δύο λογαριασμούς.

Φυσικά οι ισχυρισμοί της OurMine σχετικά με την ασφάλεια των δύο δημοφιλών πλατφορμών δεν είναι αληθινοί, καθώς ούτε το Facebook ούτε το Twitter έπεσαν θύματα παραβίασης, παρά μόνο μερικοί λογαριασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εργαλείο γνωστό ως “Khoros” χρησιμοποιήθηκε για να δημοσιεύσει αυτά τα Tweets και φωτογραφίες από τους επίσημους λογαριασμούς του Facebook.

Αυτό το ίδιο εργαλείο χρησιμοποιήθηκε επίσης για την αποστολή tweets από λογαριασμούς NFL που είχαν χακαριστεί πριν από λίγο καιρό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS