ΑρχικήsecuritySodinokibi ransomware: Δεδομένα θυμάτων πωλούνται σε hacking forums

Sodinokibi ransomware: Δεδομένα θυμάτων πωλούνται σε hacking forums

Hackers πωλούν σε hacking forums δεδομένα που ανήκουν σε θύματα του Sodinokibi ransomware.

Το τελευταίο διάστημα, οι ransomware συμμορίες χρησιμοποιούν μια νέα τεχνική. Πριν κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα, τα κλέβουν και στη συνέχεια απειλούν τα θύματα ότι θα τα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο, αν δεν δώσουν τα λύτρα. Κάποιοι hackers έχουν ήδη αρχίσει να το εφαρμόζουν (τη διαρροή). Τώρα, τα θύματα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άλλο μεγαλύτερο εφιάλτη. Άλλοι hackers παίρνουν τα δεδομένα, που έχουν διαρρεύσει, και τα πωλούν και τα διανέμουν σε hacking forums.

Μια από τις πρώτες hacking ομάδες, που άρχισαν να κλέβουν τα δεδομένα των θυμάτων τους, πριν κρυπτογραφήσουν συσκευές, ήταν η ομάδα πίσω από Maze Ransomware. Η τεχνική αυτή εμφανίστηκε το 2019.

Λίγο αργότερα, άρχισαν κι άλλες ransomware συμμορίες (hackers πίσω από DoppelPaymer, Nemty, Sodinokibi ransomware) να κλέβουν τα δεδομένα και να απειλούν με δημοσιοποίηση.

Πρόσφατα, οι hackers του Sodinokibi ransomware δημοσίευσαν πάνω από 12 GB κλεμμένων δεδομένων, που λέγεται ότι ανήκαν σε μια εταιρεία με την επωνυμία Brooks International. Οι hackers ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε πληρώσει τα λύτρα.

Η διαρροή των δεδομένων είναι ήδη ένα πολύ κακό σενάριο. Ωστόσο, η εταιρεία ασφαλείας Cyble αποκάλυψε ότι κάποιοι άλλοι hackers παίρνουν τα δεδομένα των θυμάτων του Sodinokibi ransomware, που έχουν διαρρεύσει, και τα πωλούν σε hacking forums.

Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα φαίνεται μια ανάρτηση σε ένα hacking forum, όπου ο hacker πουλά κλεμμένα δεδομένα.

Οι hackers, που πήραν τα κλεμμένα δεδομένα για να τα πουλήσουν, ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται είναι πολύ σημαντικές και για τους ίδιους και ότι μπορεί να τις αξιοποιήσουν και για άλλες δραστηριότητες.

Οι ransomware επιθέσεις είναι παραβιάσεις δεδομένων

Οι ransomware επιθέσεις μπορούν πλέον να θεωρηθούν παραβιάσεις δεδομένων, αφού οι hackers δεν κρυπτογραφούν απλά τα δεδομένα, αλλά τα κλέβουν και τα δημοσιεύουν.

Επομένως, οι ransomware επιθέσεις πρέπει να κατατάσσονται στα περιστατικά παραβίασης δεδομένων.

Το κακό είναι ότι δεν διαρρέουν μόνο πληροφορίες της εταιρείας, αλλά και στοιχεία των πελατών και των υπαλλήλων. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται άμεσα ώστε να μπορούν να προστατευτούν.

Δυστυχώς, πάρα πολλές επιθέσεις ransomware δεν γίνονται γνωστές ούτε στους ίδιους τους υπαλλήλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS