ΑρχικήsecurityΟι θύρες φόρτισης μπορούν να σας εκθέσουν στους hackers

Οι θύρες φόρτισης μπορούν να σας εκθέσουν στους hackers

Πριν από λίγο καιρό, η κρατική τράπεζα της Ινδίας έστειλε μια ειδοποίηση στο Twitter για την σύνδεση του τηλεφώνου σας στους σταθμούς φόρτισης στο κοινό. “Σκεφθείτε δύο φορές προτού συνδέσετε το τηλέφωνό σας στους σταθμούς φόρτισης. Το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο και να μολύνει το τηλέφωνό σας, δίνοντας στους hackers έναν τρόπο να κλέψουν τους κωδικούς σας και να εξάγουν τα δεδομένα σας “, ανέφερε το tweet. Λίγες εβδομάδες πριν, το τοπικό γραφείο του νομού του Λος Άντζελες εξέδωσε προειδοποίηση βίντεο σχετικά με τις απάτες των φορτιστών USB. Στο βίντεο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Luke Sisak δήλωσε: “Μια δωρεάν φόρτιση θα μπορούσε να καταλήξει στο να αδειάσει ο τραπεζικός σας λογαριασμός.”

Οι hackers μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα σας μέσω σταθμών φόρτισης σε δημόσιους χώρους, όπως σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η ηλεκτρονική απάτη, η οποία περιλαμβάνει την κλοπή δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δεδομένων, όταν ένα άτομο συνδέεται σε μια μη επαληθευμένη θύρα USB, είναι ευρέως γνωστή ως juice jacking.

Biden

“Δεδομένου ότι οι θύρες USB μπορούν επίσης να μεταφέρουν δεδομένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή δεδομένων από το συνδεδεμένο τηλέφωνο. Καθώς μπορείτε να κάνετε λήψη δεδομένων από το τηλέφωνό σας όταν συνδέεστε σε έναν υπολογιστή, οι κακόβουλοι φορτιστές μπορούν να κάνουν το ίδιο “, δήλωσε ο Vojtech Bocek, ανώτερος μηχανικός λογισμικού στην Avast.

Το juice jacking μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Οι hackers μπορούν να χειριστούν ένα καλώδιο USB για να κλέψουν δεδομένα ή εάν έχουν πρόσβαση στο κιόσκι, μπορούν να εγκαταστήσουν άλλες συσκευές hacking. Μόλις συνδεθεί το καλώδιο, οι hackers μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα απευθείας από τη συσκευή, όπως τη μεταφέρετε σε έναν υπολογιστή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επαφές σας, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα μέσα που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο. “Πολλοί χρήστες αποθηκεύουν αντίγραφα της κάρτας Pin, διαβατηρίου, άδειας οδήγησης και πιστωτικών καρτών στα τηλέφωνά τους. Όλα αυτά αποθηκεύονται ως φωτογραφίες, τα οποία οι hackers μπορούν εύκολα να αποκτήσουν”, δήλωσε ο Mukul Shrivastava.

Οι hackers μπορούν ακόμη να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί να τους δώσει πρόσβαση σε μια συσκευή. Στη συνέχεια, μπορούν να διαβάσουν και να εξάγουν τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασής σας, ακόμα και να κλειδώσουν τα gadgets, καθιστώντας τα ακατάλληλα. Οι εταιρείες ασφαλείας έχουν ακόμη αποδείξει ότι ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην οθόνη του τηλεφώνου μέσω καλωδίου USB. Έτσι, ανεξάρτητα από το τι κάνει ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου στην οθόνη, ένας hacker μπορεί να το δει live σε άλλη συσκευή. Όταν επισκέπτεστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή πραγματοποιείτε μια αγορά χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα, ένας hacker μπορεί να δει τις λεπτομέρειες που έχετε εισάγει.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το juice jacking είναι να αποφύγετε να συνδέσετε τις συσκευές σας στο σταθμό φόρτισης σε δημόσιους χώρους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS