ΑρχικήHow ToΣύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση μέσω HDMI καλωδίου

Σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση μέσω HDMI καλωδίου

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI. Έτσι, θα μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη του υπολογιστή στην τηλεόραση, ώστε να πρακολουθείτε ταινίες ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που χρειάζεστε για τη σύνδεση των δύο συσκευών είναι ένα καλώδιο HDΜI.

HDMI

1: Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου HDMI στον υπολογιστή. Η υποδοχή HDΜI βρίσκεται συνήθως πίσω στη μητρική, εάν έχετε σταθερό υπολογιστή ή από τα πλάγια σε laptop.

Κάποιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν κανονική θύρα HDMI, ενώ άλλοι έχουν HDΜI mini ή MiniDisplay.

Για τα καλώδια HDMI mini και MiniDisplay, το ένα άκρο του καλωδίου θα πρέπει να είναι HDMI mini ή MiniDisplay (αναλόγως από τον υπολογιστή σας), ενώ το δεύτερο άκρο να είναι κανονικό HDMI.

Κάποιοι υπολογιστές δεν διαθέτουν θύρα HDMI. Οι παλαιότεροι υπολογιστές ενδέχεται να χρησιμοποιούν καλώδιο VGA ή DVI. Μπορείτε όμως να τα συνδέσετε στη θύρα HDΜI μιας τηλεόρασης χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα. Εάν χρησιμοποιείτε laptop то опоίο δεν έχει θύρα HDΜI ή άλλη θύρα εξόδου, μπορείτε να αγοράσετε έναν μετατροπέα USB-to-HDMI. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε λογισμικό στον υπολογιστή σας.

HDMI HDMI καλωδίου

2: Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου στην τηλεόραση. Βρείτε την θύρα HDMI της τηλεόρασης σας και συνδέστε το καλώδιο σε αυτή. Οι θύρες είναι συνήθως αριθμημένες και επισημαίνονται με “HDMI”.

Σημειώστε σε ποια θύρα έχετε συνδέσει το καλώδιο.

3: Χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να επιλέξετε την πηγή HDMI στην τηλεόραση. Αναζητήστε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο στο οποίο λέει “Πηγή” ή “Εισαγωγή” ή κάτι αντίστοιχο. Στη συνέχεια, πατήστε το και επιλέξτε τη θύρα HDΜI.

Χρησιμοποιήστε τους αριθμούς για να βρείτε σε ποια από τις θύρες HDMI είναι συνδεμένος ο υπολογιστής σας.

Μερικές φορές η τηλεόραση θα εμφανίσει αυτόματα την οθόνη του υπολογιστή σας. Εάν όμως συνεχίζει να είναι κενή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Εντοπισμός της τηλεόρασής στο Windows

HDMI HDMI καλωδίου

1: Ανοίξτε το μενού start του υπολογιστή σας. Συνήθως βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Έχει ένα εικονίδιο με το λογότυπο των Windows.

HDMI Σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση HDMI καλωδίου

2: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις (Settings). Θα τις βρείτε στην αριστερή πλευρά του μενού “Start”.

Σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση

3: Πατήστε στο Σύστημα (System). Είναι η πρώτη επιλογή στις Ρυθμίσεις των Windows.

HDMI

4: Επιλέξτε οθονη (Display) . Είναι η πρώτη επιλογή της πλαϊνής γραμμής από αριστερά.

Σύνδεση υπολογιστή με την τηλεόραση HDMI καλωδίου

5: Πατήστε Εντοπισμός (Detect). Τα Windows θα ψάξουν για τυχόν συνδεδεμένες οθόνες.

Ρυθμίστε την ανάλυση, ώστε η εικόνα να φαίνεται καλά στην τηλεόρασή σας. Αν έχετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, επιλέξτε 1920 x 1080. Εάν διαθέτετε τηλεόραση 4K, επιλέξτε μέχρι 3840 x 2160 ή την υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Εικόνες: wikihow.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS