Αρχικήinet"ToTok": Το app που αφαιρέθηκε δύο φορές από το Google Play Store!

“ToTok”: Το app που αφαιρέθηκε δύο φορές από το Google Play Store!

totok google play storeΤο New York Times ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μια δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με την ονομασία ToTok ήταν στην πραγματικότητα ένα εργαλείο κατασκοπείας που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να παρακολουθεί τις συνομιλίες, την τοποθεσία και τις συνδέσεις των χρηστών. To app καταργήθηκε, ωστόσο, από το Google Play Store τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ η Google προχώρησε σε περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης και την επανέφερε στις αρχές Ιανουαρίου.Google Play Store ToTok

Η Google επιβεβαιώνει τώρα ότι η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί και πάλι, αρνούμενη ωστόσο να διασαφηνίσει τον λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό. Ο ιστότοπος 9to5Google διαπίστωσε για πρώτη φορά ότι το ToTok είχε αφαιρεθεί ξανά από το Google Play Store, γεγονός που επιβεβαίωσε η Google στο TechCrunch. Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν υπήρξε εξωτερική κατεύθυνση ή αίτημα που να την ανάγκασε να προβεί σε αυτή την πράξη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει επομένως ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό, αλλά πρόκειται καθαρά για μία απόφαση της Google. Εικάζεται ότι ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση συνδεόταν πιθανώς με παραβίαση πολιτικής.

Σύμφωνα με το New York Times, την εφαρμογή του ToTok την είχαν κατεβάσει εκατομμύρια χρήστες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική, από το app store της Apple και της Google, λίγους μόλις μήνες από την κυκλοφορία της.

Κατά τη στιγμή της κατάργησης της εφαρμογής, η Google είπε ότι η εφαρμογή είχε παραβεί τις πολιτικές του Google Play. Η εφαρμογή είχε εγκατασταθεί σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές μέχρι τότε, σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower.

Τον Ιανουάριο του 2020, η ιστοσελίδα του ToTok ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή ήταν και πάλι διαθέσιμη για λήψη. Συγκεκριμένα, η ενημερωμένη έκδοση που υποβλήθηκε στο Google Play περιελάμβανε ένα νέο παράθυρο διαλόγου που απαιτούσε εξουσιοδότηση πρόσβασης και συγχρονισμού της λίστας επαφών των χρηστών.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση του ToTok δεν συμπεριλήφθηκε ξανά στο Google Play.

Συνήθως, οι third-party εταιρείες παροχής πληροφοριών, όπως η App Annie και η Sensor Tower, μπορούν να δουν ακόμη και εφαρμογές με πολύ χαμηλή βαθμολογία. Για παράδειγμα, τα διαγράμματα της App Annie παρακολουθούν τις εφαρμογές ως κακή κατάταξη σε #1750 σε οποιαδήποτε κατηγορία. Όμως, μετά την επιστροφή του, το ToTok δεν βρέθηκε ποτέ ψηλά, ακόμα και στην εγχώρια αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ωστόσο, η εφαρμογή ήταν πάλι διαθέσιμη για λήψη. Η Google επιβεβαιώνει ότι κατήργησε την εφαρμογή στις 14 Φεβρουαρίου του 2020 από το Play store. Τώρα, η ιστοσελίδα του ToTok δείχνει την καταχώριση της εφαρμογής σε third-party Android app stores, αλλά όχι στο Google Play. Προσφέρει επίσης ένα αρχείο APK για άμεση λήψη. Τέλος, το ToTok εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμο σε iOS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS