ΑρχικήinetΟ ΠΟΥ ανακηρύσσει το COVID-19 παγκόσμια πανδημία

Ο ΠΟΥ ανακηρύσσει το COVID-19 παγκόσμια πανδημία

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει 114 χώρες μέχρι τώρα και έχει οδηγήσει στο θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διακήρυξε τον ιό COVID-19, ως παγκόσμια πανδημία. Όπως ανέφερε και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκλήθηκε από τον εν λόγω ιό.

Η προηγούμενη πανδημία που έχει κηρυχθεί από τον ΠΟΥ, ήταν ο ιός Η1Ν1, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 18.000 ανθρώπους και επηρέασε 214 χώρες. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα να σταματήσει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και ζήτησε από τις χώρες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό του.

Επιδημική εξάπλωση του κορωνοϊού

Μέχρι στιγμής οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ κα της Ιταλίας, έχουν δηλώσει πάνω από 1.000 περιστατικά της νόσου, ενώ ο ιός έχει επηρεάσει περίπου 120.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζονται από τον κορωνοϊό έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο και προβλέπεται ότι και ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Αναγγέλλοντας τον κοροναϊό ως πανδημία, o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον τοποθετεί σε διαφορετική κατηγορία σε σύγκριση με άλλες πρόσφατες επικίνδυνες εξάρσεις. Η επιδημία του ιού Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στη Δυτική Αφρική το 2014, καθώς και το ξέσπασμα του ιού Zika το 2016 τοποθετούνται στην κατηγορία της διεθνούς έκτακτης ανάγκης.

Η πανδημία έχει αντίκτυπο σε όλες τις βιομηχανίες και σε αυτή της τεχνολογίας. Η παραγωγή εταιρειών όπως οι Apple και Tesla που έχουν εργοστάσια στην Κίνα έχει επηρεαστεί.

Αριθμός περιστατικών και θανάτων

Η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά και θανάτους είναι η Κίνα, καθώς ο ιός ξεκίνησε από εκεί, από μία πόλη που ονομάζεται Ουχάν. 80.000 άνθρωποι έχουν πληγεί στην Κίνα από τον κορωνοϊό και περισσότερες από 3000 ζωές έχουν χαθεί στη χώρα εξαιτίας του.

Στην Ιταλία, ο αριθμός των περιστατικών έφτασε τις 10.000 και περίπου 630 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Το Ιράν και η Νότια Κορέα έχουν επίσης 9.000 και 7.700 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού αντίστοιχα.

Μέτρα πρόληψης

Για την πρόληψη από τον κοροναϊό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησαν στους ανθρώπους να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών. Ο ΠΟΥ λέει επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν ταξιδεύουν ή όταν κυκλοφορούν ανάμεσα σε ασθενείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS