ΑρχικήbusinessTesla: Το 1.000.000ό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι γεγονός!

Tesla: Το 1.000.000ό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι γεγονός!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε το 1.000.000ό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Model Y, ενώ κυκλοφόρησε και μια εικόνα του αυτοκινήτου και της ομάδας που το κατασκεύασε. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Λίγα χρόνια πριν, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η Tesla δεν θα κατόρθωνε να δημιουργήσει ηλεκτρικά οχήματα, πόσο μάλλον σε τόσο μεγάλο αριθμό. Παρόλα αυτά, η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να δημιουργήσει 3 προγράμματα ηλεκτρικών οχημάτων: το Model S, το Model X και το Model 3, ενώ το το Model Y αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά.Tesla: Το 1.000.000ο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι γεγονός!

Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει επιτύχει κάτι τέτοιο όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων. Το νέο ορόσημο επισημαίνει μία σημαντική παραγωγή που επιτεύχθηκε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Όπως αναφέρθηκε μέσα στο 2019, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Kevin Rooke, η Tesla έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία EV στον κόσμο ξεπερνώντας την BYD της Κίνας. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, η Tesla είχε κυκλοφορήσει 807.954 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η BYD 787.150 οχήματα.Tesla & BYD

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύνολο της BYD περιλαμβάνει και πωλήσεις υβριδικών (PHEV) plug-in ενώ η Tesla κατασκευάζει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η παραγωγική ικανότητα της Tesla αυξήθηκε επίσης το 2020 με την αύξηση της παραγωγής του Gigafactory Shanghai, που είναι το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων της Tesla στον κόσμο. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επιτύχει ετήσιο ρυθμό παραγωγής 150.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτή τη χρονιά. Σε συνδυασμό με το εργοστάσιο της Fremont, το οποίο θα πρέπει να υπερβεί τα 500.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του έτους, η Tesla θα πρέπει να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 650.000 αυτοκινήτων. Βάσει του αριθμού που σημειώθηκε πέρυσι και του αντίστοιχου που δημιούργησαν τα δεδομένα του 1.000.000ού αυτοκινήτου της Tesla, το ποσοστό παραγωγής της Tesla υπολογίζεται ότι ανέρχεται σήμερα στα 40.000 ηλεκτρικά περίπου αυτοκίνητα ανά μήνα. Στο Electrek’s Take, το επίτευγμα της Τesla χαρακτηρίστηκε εντυπωσιακό, ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της εταιρείας. Επιπλέον επισημάνθηκε πως το προσωπικό της εταιρείας μπορεί να γιορτάσει την επιτυχία και να προετοιμαστεί για τις νέες προκλήσεις, με πρώτη απ’όλες τη μετάβαση από τις 1.000.000 πωλήσεις στην παραγωγή 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο ορόσημο για την Τesla που σύμφωνα με μία μερίδα ανθρώπων θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα στο 2022.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS