ΑρχικήbusinessΚορωνοϊός: Η Google ζητά στους Αμερικανούς υπαλλήλους της να δουλεύουν από το...

Κορωνοϊός: Η Google ζητά στους Αμερικανούς υπαλλήλους της να δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της καθημερινότητας: υγεία, οικονομία, εργασία κλπ. Τα αυξημένα κρούσματα έκαναν τη Google να προτείνει στους υπαλλήλους της στη Βόρεια Αμερική να αρχίσουν δουλεύουν από το σπίτι. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλειοψηφία των υπαλλήλων εργάζεται στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή συγκεντρώσεων ακόμα και στους χώρους εργασίας. Στόχος της νέας αυτής κίνησης είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων στα γραφεία της Gοogle, για να μειωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού μεταξύ των υπαλλήλων. Τα γραφεία της Βόρειας Αμερικής θα παραμείνουν ανοικτά για τους υπαλλήλους, που είναι απαραίτητο να βρίσκονται εκεί.

Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε χθες ότι όσο ο κορωνοϊός βρίσκεται στο επίκεντρο, οι εξωτερικοί συνεργάτες, όπως οι εποχικοί υπάλληλοι και οι πωλητές που νοσούν ή σχετίζονται με ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον ιό, θα μπορούν να μένουν σπίτι τους, χωρίς να χάνουν το εισόδημά τους.

Google-ανταγωνιστές data-apps

Σε ένα blog post, η Google ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εξωτερικών υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο παίρνει χρήματα ενώ είναι σε αναρρωτική άδεια. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που προβλέπει την άδεια ασθενείας μετ’ αποδοχών. Πέρυσι, η Google άρχισε να φέρνει αυτή την αλλαγή. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτού του είδους η άδεια βρίσκεται σε «μεταβατικό στάδιο» στις ΗΠΑ.

Για να καλύψει τα κενά, η Google δημιουργεί ένα ειδικό ταμείο για την κάλυψη δαπανών των αδειών για τους εργαζόμενους που εμφανίζουν συμπτώματα του COVID-19 ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 118.000 ανθρώπους (επιβεβαιωμένα κρούσματα) σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει οδηγήσει στο θάνατο περίπου 4.000 ασθενείς.

Πριν λίγες μέρες, η Google συμβούλευσε και τους υπαλλήλους της στην Ουάσινγκτον να αρχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι. Επίσης, αυτή τη δυνατότητα την έχουν ήδη οι υπάλληλοι στα γραφεία στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, ένας εργαζόμενος της Google στην Ελβετία βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί στους εργαζομένους.

Τέλος, ο κορωνοϊός έκανε τη Goοgle να ακυρώσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O. Από την άλλη μεριά το Gοogle Cloud Next conference ενδέχεται να διεξαχθεί εικονικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS