ΑρχικήinetΠοια χώρα δίνει τον μεγαλύτερο μισθό στους tech υπαλλήλους;

Ποια χώρα δίνει τον μεγαλύτερο μισθό στους tech υπαλλήλους;

BLS μισθός techΗ χώρα που παρέχει τον μεγαλύτερο μισθό στους tech υπαλλήλους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πιο συγκεκριμένα το Σιάτλ. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Στατιστικής Εργασίας (U.S. Bureau of Labor Statistics), οι tech υπάλληλοι στην περιοχή του Σιάτλ είχαν μέσο ετήσιο μισθό ύψους 279.084 δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αυτό το ποσό είναι διπλάσιο από τον μισθό που παρατηρείται σε οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό τομέα στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν διάμεσα εισοδήματα, μια μέτρηση που θα καταδείκνυε καλύτερα τις χρηματικές απολαβές που έχουν όσοι εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας. Τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη επηράζουν σημαντικά τον μέσο όρο.

Οι μέσοι μισθοί περιλαμβάνουν επίσης την πλήρη αποζημίωση, όπως τα αποθέματα και τα μπόνους που προσφέρουν συχνά οι τεχνολογικές εταιρείες για να προσελκύσουν εργαζομένους σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Ο επόμενος τομέας με τους υψηλότερους μισθούς, μετά τον κλάδο της τεχνολογίας και της “πληροφόρησης”, είναι οι λεγόμενες “επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες“, όπου οι εργαζόμενοι είχαν μέση αποζημίωση ύψους 97.396 δολαρίων, ετησίως, το τρίτο τρίμηνο του 2019. Σε όλες τις βιομηχανίες, οι εργαζόμενοι στην Κομητεία King, η οποία περιέχει το Σιάτλ και τις γύρω κοινότητες, έλαβαν κατά μέσο όρο 94.328 δολάρια, ετησίως, το τρίτο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με το BLS, οι μισθοί που λαμβάνουν οι tech υπάλληλοι στο Σιάτλ σημείωσαν μείωση της τάξης του 2,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, οι μέσοι εβδομαδιαίοι μισθοί μειώνονται σημαντικά όταν υπάρχει μεγάλη αύξηση των εργαζομένων που λαμβάνουν μισθούς κάτω του μέσου όρου.tech υπάλληλοι μισθός

Στο Σιάτλ, οι μισθοί που λαμβάνουν οι tech υπάλληλοι ξεπερνούν κατά πολύ το αντίστοιχο εισόδημα των οικονομολόγων στη Νέα Υόρκη. Η οικονομία είναι μια βιομηχανία που εδώ και καιρό συνεπάγεται γενναιόδωρους μισθούς και πολυτελείς τρόπους ζωής. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι tech υπάλληλοι του Σιάτλ κερδίζουν 56% περισσότερο από ό, τι ένας μέσος οικονομολόγος στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, ο μέσος ετήσιος μισθός στο Σαν Φρανσίσκο, που είναι το επίκεντρο της τεχνολογίας, ήταν περίπου 118.196 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε ετήσια βάση.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας του Σιάτλ έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, υπό την ηγεσία γιγάντων όπως η Amazon και η Microsoft, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί από νεοσύστατες επιχειρήσεις και μεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός ανάγκασε τους εργοδότες να παρέχουν όλο και πιο γενναιόδωρα πακέτα αποζημιώσεων και οφέλη. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό ανεργίας του Σιάτλ. Οι μέσοι εβδομαδιαίοι μισθοί αυξήθηκαν σε 350 από τις 355 μεγαλύτερες Κομητείες του έθνους μεταξύ του 2018 και του 2019, ενώ σε ολόκληρο το έθνος, οι μέσοι μισθοί ανήλθαν στα 1.093 δολάρια την εβδομάδα το τρίτο τρίμηνο του 2019, σημείωσαν δηλαδή αύξηση της τάξης του 3,6% σε σχέση με το 2018.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS