ΑρχικήinetΗ Kaspersky διαψεύδει τη δημοσίευση στο Bloomberg Businessweek

Η Kaspersky διαψεύδει τη δημοσίευση στο Bloomberg Businessweek

Kaspersky LabΣε συνέχεια της δημοσίευσης του SecNews.gr για τη συνεργασία της εταιρείας Kaspersky με τη Ρωσική κυβέρνηση, παραθέτουμε στους φίλους αναγνώστες την επίσημη απάντηση της Kaspersky Lab αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα.

Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει ότι η Ρωσική εταιρεία ασφαλείας, Kaspersky Lab, φαινόταν ότι συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους πελάτες της. Μάλιστα, σε ένα δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέρεται ότι από το 2012 η εταιρεία έχει αντικαταστήσει τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας με στελέχη της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της (FSB). Έξι, νυν και πρώην υπάλληλοι της Κaspersky, δήλωσαν ότι η εταιρεία λογισμικού παρέχει πληροφορίες στους Ρώσους κατασκόπους βοηθώντας την υπηρεσία στις εγκληματολογικές της έρευνες.

Σε δήλωση στο El Reg, η εταιρεία anti virus, επισημαίνει ότι λειτουργεί με τις αρχές παγκοσμίως, εφόσον οι απαιτήσεις των υπηρεσιών είναι νόμιμες σύμφωνα με τους τοπικούς και διεθνείς νόμους. Αναφέρει επίσης ότι οι ίδιοι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την αποστολή πληροφοριών στην εταιρεία, εφόσον το επιθυμούν.

Όπως θα δείτε, στο σχετικό link υπάρχει η τοποθέτηση του Eugene Kaspersky σχετικά με το δημοσίευμα του Bloomberg:

«Στο Bloomberg Businessweek δημοσιεύθηκε άρθρο σχετικά με την Kaspersky Lab, το οποίο αναφέρει σημαντικές ανακρίβειες, με βάση ανώνυμες πληροφορίες τρίτων, υποτιθέμενα «νυν και τέως εργαζομένων» της εταιρείας. Πρόκειται κυρίως για άρθρο γνώμης και όχι ένα ρεπορτάζ που βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα. Η θέση της εταιρείας σε σχέση με αυτό το δημοσίευμα αποτυπώνεται στο blogτου Eugene Kaspersky, το οποίο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση https://kas.pr/6yFB.»

Παραμείνετε συντονισμένοι στο SecNews.gr για οτιδήποτε νεώτερο σχετικά με το ζήτημα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS