ΑρχικήinetΟ κορωνοϊός αύξησε την ζήτηση των iPad στην Κίνα

Ο κορωνοϊός αύξησε την ζήτηση των iPad στην Κίνα

Καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας, όλο και περισσότεροι γονείς αγοράζουν iPad, ώστε τα παιδιά τους να παρακολουθούν τα μαθήματά τους online, κάτι που έχει οδηγήσει σε έλλειψη των συσκευών στην αγορά.

Επιπρόσθετα με την αυξημένη ζήτηση, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων στην Κίνα, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, έχει οδηγήσει την Apple να πασχίζει ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Όπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, από τον Ιανουάριο του 2020, η ζήτηση συσκευών iPad έχει αυξηθεί πολύ στην κινεζική αγορά. Για το σκοπό αυτό, η Apple πρόσφατα αύξησε τις παραγγελίες της για το πιο πρόσφατο iPad κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κατά 20%.

ipad pro

Από τις 11 Μαρτίου, το επίσημο κινεζικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple δείχνει ότι η έκδοση των 10,2 ιντσών και 128GB, που διατίθεται στην τιμή των 2.999 γουάν (432 δολάρια), θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να σταλεί σε όσους το έχουν παραγγείλει. Ακόμη και το μοντέλο των 256GB και 12,9-ιντσών, με τιμή 9.059 γουάν ($ 1304), δε θα αποσταλεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Στα Tmall, JingDong και άλλες μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, τα περισσότερα προϊόντα της σειράς iPad είναι εκτός αποθέματος και ο χρόνος αναμονής για την παράδοσή τους, κυμαίνεται από μερικές εβδομάδες έως ένα μήνα.

Για τους κατασκευαστές των iPad, το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους είναι συνήθως αυτό με τη λιγότερη δουλειά και η απαιτούμενη παραγωγική ικανότητα είναι μικρότερη από 50%. Αυτό το έτος είναι ωστόσο διαφορετικό, καθώς τα online μαθήματα λόγω του κορωνοϊού έχουν αυξήσει τη ζήτηση των συσκευών.

Τα στοιχεία της IDC δείχνουν ότι το 2019, οι συνολικές αποστολές του Apple iPad ξεπέρασαν τα 48 εκατομμύρια μονάδες και το μερίδιο αγοράς της ξεπέρασε το 37,6%. Ακολουθεί η Samsung Electronics και η Huawei με μερίδια αγοράς 16,3% και 10,8% αντίστοιχα.

Στην αγορά tablet της Κίνας με αποστολές 20 εκατομμυρίων μονάδων, η Apple αντιπροσώπευε το 42,7%, η Huawei αντιπροσώπευε το 36,7%, ενώ η Lenovo και η Microsoft περίπου 3,8% και 3% αντίστοιχα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS