ΑρχικήinetΤουρκία: Τί προβλέπεται για τα κρούσματα Κοροναϊού στην χώρα;

Τουρκία: Τί προβλέπεται για τα κρούσματα Κοροναϊού στην χώρα;

Τουρκία-κρούσματα ΚοροναϊούΗ πανδημία του Κοροναϊού πλήττει όλο και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, με την Ευρώπη να βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στο επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας, ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία έχουν καταγραφεί έως τώρα οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό. Ιδιαίτερα στην Ιταλία γίνεται καθημερινά ένας τραγικός απολογισμός των θυμάτων του Κοροναϊού, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό των θυμάτων της κινεζικής Γιουχάν, από όπου ξεκίνησε ο ιός. Πριν λίγες μέρες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία είδηση σύμφωνα με την οποία η πανδημία του Κοροναϊού “χτύπησε” τώρα και την Τουρκία. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Τουρκία ανακοίνωσε πως ξεκίνησε να εξετάζει όλα τα πιθανά κρούσματα Κοροναϊού σε διάφορες πόλεις της χώρας και ότι ο αριθμός των περιπτώσεων που θα αποδειχτούν θετικές στον Κοροναϊό είναι πιθανό να υπερβεί τον σημερινό αριθμό των 359 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Τουρκία έχει επικεντρωθεί μέχρι τώρα σε ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό ή είχαν επαφές με ξένους υπηκόους που έφθασαν πρόσφατα στη χώρα. Η κυβέρνηση έθεσε χιλιάδες ανθρώπους που έρχονταν από τα αεροδρόμια απευθείας σε καραντίνα 14 ημερών σε διάφορους ξενώνες της χώρας, αφού τους υπέβαλε σε έλεγχο με ένα εργαλείο που ανιχνεύει τον ιό μέσα σε 75 λεπτά.Τουρκία-κρούσματα Κοροναϊού τεστ

Εκτιμάται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Κοροναϊού στην Τουρκία θα μπορούσαν να αυξηθούν δραματικά με τη χρήση 15λεπτων εργαλείων διάγνωσης του ιού που στάλθηκαν από την Κίνα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση αυξάνει σταδιακά τον αριθμό των εργαστηρίων από 16 σε 36. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ένα σχέδιο 100 δισεκατομμυρίων λιρών (15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της χώρας να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του Κοροναϊού, η οποία ήδη άρχισε να στερεί από πολλούς Τούρκους πολίτες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, το ξέσπασμα της πανδημίας του Κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις πολίτες της χώρας μέχρι στιγμής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS