ΑρχικήinetΚορωνοϊός Ισπανία: Drones υπενθυμίζουν στους πολίτες να μείνουν σπίτι

Κορωνοϊός Ισπανία: Drones υπενθυμίζουν στους πολίτες να μείνουν σπίτι

Ο κορωνοϊός ανάγκασε τις ισπανικές αρχές να χρησιμοποιήσουν drones για να συνετίσουν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα και η αστυνομία στην Ισπανία προσπαθεί να αποτρέψει τη διάδοσή του με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο, επιστρατεύει την τεχνολογία. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι αξιωματικοί της Μαδρίτης άρχισαν να χρησιμοποιούν drones για να λένε στους ανθρώπους να μείνουν σπίτι τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε από τη δημοτική αστυνομία στο Twitter. Μάλιστα, υπήρχε και ένα βίντεο που έδειχνε τα drones σε δράση. Στο βίντεο, φαίνεται ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Μαδρίτης να χειρίζεται το drone, που είναι εξοπλισμένο με ένα ηχείο. Η αστυνομία λέει στους ανθρώπους της περιοχής να βγαίνουν έξω μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και να παραμένουν στο σπίτι.

“Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προσέξουμε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια όλων”, έγραψε η αστυνομία στο Twitter. “Παρόλο που μερικοί από εσάς μας δυσκολεύετε”.

Η ENAIRE, η εταιρεία χειρισμού της αεροναυτιλίας στην Ισπανία, ανακοίνωσε στο Twitter ότι συνεργάζεται με την αστυνομία της Μαδρίτης για το project με τα drones, καθώς και με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Ο στόχος, σύμφωνα με την ENAIRE, είναι “να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι”.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sánchez ανακοίνωσε ότι ο κορωνοϊός έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους για τουλάχιστον 15 ημέρες. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία του πληθυσμού της χώρας, ενισχύοντας το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ισπανία ήταν η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που ζήτησε από τους πολίτες της να κλειστούν στο σπίτι τους. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κυρίως στην Ιταλία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα (ευρωπαϊκή) που εφάρμοσε αυτό το μέτρο.

Τις τελευταίες μέρες, και άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα (π.χ. κλείσιμο καταστημάτων, χώρων εστίασης, κλείσιμο συνόρων κλπ).

Πριν από την ανακοίνωση του επίσημου «εγκλεισμού» στην Ισπανία, η αστυνομία και άλλες κυβερνητικές αρχές προσπαθούσαν σκληρά να απομακρύνουν τους ανθρώπους από δημόσιους χώρους και να τους παροτρύνουν να σεβαστούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Οι άνθρωποι που παραβιάζουν την καραντίνα στην Ισπανία μπορούν να λάβουν υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS