ΑρχικήinetAlibaba: Στέλνει στην Ευρώπη διαγνωστικό μηχάνημα για τον Κοροναϊό!

Alibaba: Στέλνει στην Ευρώπη διαγνωστικό μηχάνημα για τον Κοροναϊό!

Alibaba: Ευρώπη διαγνωστικό μηχάνημα για ΚοροναϊόΟ όμιλος Alibaba προσφέρει στα συστήματα υγείας της Ευρώπης ένα διαγνωστικό μηχάνημα για τον Κοροναϊό, το οποίο βασίζεται σε cloud, και έχει δοκιμαστεί, καθώς λέει, επιτυχώς στα νοσοκομεία της Κίνας. Η κίνηση του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού, Jack Ma, προέκυψε με αφορμή το γεγονός ότι η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει τον Κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Wuhan και για λίγες εβδομάδες δεν κατέστη εφικτή η διάγνωσή του, με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δήλωσε ότι παρουσίασε το μηχάνημα μηχανικής μάθησης για την εξέταση του στήθους σε ιατρικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία και την Ιταλία. Οι προσπάθειες της Alibaba συνδέονται με το γεγονός ότι η Κίνα και οι κορυφαίες τεχνολογικές της εταιρείες ενισχύουν την εμβέλειά τους στην Ευρώπη, προωθώντας μηχανήματα διάγνωσης και ανάλυσης ιών. Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies δήλωσε ότι προσέφερε στα ιταλικά νοσοκομεία τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και ασύρματης σύνδεσης. Επιπλέον, η Baidu, μία διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, προτείνει έναν αλγόριθμο για την ανάλυση της βιολογικής δομής του ιού.

Καθώς η Ευρώπη αποτελεί πλέον το επίκεντρο του Κοροναϊού, οι διπλωματικές και υλικές προσπάθειες του Πεκίνου με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας συμπίπτουν με αυτό που θεωρείται ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να αποστασιοποιηθεί από την περιοχή. Σύμφωνα με τον Antoine Bondaz, ερευνητή του Στρατηγικού Ερευνητικού Ιδρύματος στο Παρίσι, η Alibaba και άλλες κινεζικές ιδιωτικές εταιρείες εγγράφονται από την κυβέρνηση της Κίνας στο μακροπρόθεσμο σχέδιο της, που είναι να δείξει την θέληση και την ικανότητά της να γίνει σύμμαχος της Ευρώπης και να περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την βοηθήσουν.Antoine Bondaz, ερευνητής του Στρατηγικού Ερευνητικού Ιδρύματος στο Παρίσι

Σύμφωνα με έναν Γάλλο αξιωματούχο, η Γαλλία δεν πρόκειται να αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια της προσφερθεί. Αν για παράδειγμα η Alibaba θελήσει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έρευνα ή διάγνωση για τον Κοροναϊό, θα έχει την άδεια της Γαλλίας. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι δεν έχει λάβει προς το παρόν καμία πρόταση από την Alibaba. Το διαγνωστικό μηχάνημα για τον Κοροναϊό θεωρείται επίσης δαπανηρό και χρονοβόρο.

Η Alibaba ισχυρίζεται ότι το μηχάνημά της, που αναπτύχθηκε στο ερευνητικό της κέντρο, το Damo, μπορεί να διαγνώσει τον ιό COVID-19 γρήγορα και με ακρίβεια 96%, τονίζοντας ότι το έχει δοκιμάσει σε 5.000 ασθενείς στην Κίνα. Οι σαρώσεις με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα νοσοκομεία, ενώ εταιρείες όπως η Alphabet Inc. της Google έχουν αναπτύξει data-learning λύσεις, προκειμένου να βοηθήσουν τους γιατρούς να διαγνώσουν σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.Ευρώπη-Κοροναϊός

Στην Ευρώπη, καμία ιδιωτική εταιρεία ή ερευνητικό εργαστήριο δεν έχει προτείνει μια ευρεία λύση διάγνωσης του Κοροναϊού μέχρι στιγμής. Η Atos SE, μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας, δήλωσε ότι έχει προσφέρει δυνατότητες πληροφορικής για την αναπαραγωγή και μοντελοποίηση της τρισδιάστατης ατομικής δομής του ιού σε εργαστήρια στην Ισπανία και τη Γαλλία. Στις ΗΠΑ, η μονάδα υγειονομικής περίθαλψης της Alphabet Inc. ξεκίνησε να κάνει αμέσως τεστ σε περίπου 20 άτομα την πρώτη μέρα που ο Κοροναϊός “χτύπησε” την Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα διαγνωστικό μηχάνημα που βασίζεται σε ερωτηματολόγια. Οι πιθανοί ασθενείς απαντούν σε ερωτήσεις μέσω των οποίων συμπεραίνεται αν πρέπει να κάνουν τεστ για τον Κοροναϊό. Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, η Huawei ανακοίνωσε ότι δώρισε στα νοσοκομεία του Μιλάνου προστατευτικές στολές και 200.000 μάσκες. Ο Thomas Miao, διευθύνων σύμβουλος της Huawei, δήλωσε ότι η εταιρεία προσέφερε επίσης εξοπλισμό για ασύρματα δίκτυα σε περίπου 10 νοσοκομεία, ενώ επεσήμανε ότι εκείνος και οι συνεργάτες του εργάζονται για τη δημιουργία πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που θα επιτρέπει την σύνδεση μεταξύ νοσοκομείων σε πραγματικό χρόνο.

Η Alibaba δήλωσε επίσης ότι έστειλε δύο εκατομμύρια μάσκες στην Ευρώπη μέσω του Βελγίου την προηγούμενη βδομάδα, ενώ δημοσίευσε επίσης ένα “ψηφιακό εγχειρίδιο” για να μοιραστεί όσα έχει μάθει σχετικά με την διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών που μολύνθηκαν από τον Κοροναϊό COVID-19, καθώς και σχετικά με τη διαχείριση ιατρικών και υγειονομικών εγκαταστάσεων, ενώ πρότεινε και μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών για τους γιατρούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS