ΑρχικήinetΚοροναϊός τεστ: Νέα μέθοδος προσφέρει αποτελέσματα σε 30 λεπτά!

Κοροναϊός τεστ: Νέα μέθοδος προσφέρει αποτελέσματα σε 30 λεπτά!

Κοροναϊός τεστ από Πανεπιστήμιο ΟξφόρδηςΕπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέπτυξαν ένα νέο τεστ για να ανιχνευθεί και να αντιμετωπιστεί ο Κοροναϊός, το οποίο έχει αποτελέσματα περίπου τρεις φορές γρηγορότερα από τις άλλες μεθόδους που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, το τεστ μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα σε μόλις 30 λεπτά, την ίδια στιγμή που οι ταχύτερες σύγχρονες μέθοδοι που επικεντρώνονται στο ιικό RNA, όπως και αυτό το τεστ, έχουν αποτελέσματα μέσα σε 1,5 – 2 ώρες. Παράλληλα, απαιτείται σχετικά απλός εξοπλισμός τόσο για τη διεξαγωγή του τεστ όσο και για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξής του ακόμη και σε εγκαταστάσεις που στερούνται εξειδικευμένου εξοπλισμού και προσωπικού. Εκτός από αυτά τα οφέλη, οι ερευνητές που ανέπτυξαν το τεστ δηλώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλει ακόμη και στην ανίχνευση ασθενών που διανύουν τα πρώτα στάδια της μόλυνσης από τον Κοροναϊό, εν αντιθέσει με τις άλλες μεθόδους. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του τεστ είναι ότι τα αποτελέσματά του μπορούν να διαβαστούν με “γυμνό” μάτι, γεγονός που το καθιστά πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο φάσμα εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματιών.

Οι νέες δοκιμές έχουν ήδη επικυρωθεί με τη χρήση πραγματικών κλινικών δειγμάτων του ιού στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Luohou του Shenzhen στην Κίνα και παρόλο που μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε 16 δείγματα, έχουν επιδείξει ποσοστό επιτυχίας 100%, το οποίο είναι ένα πολύ καθησυχαστικό και αισιόδοξο αποτέλεσμα.Κοροναϊός τεστ

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος αυτού του τεστ, σε περίπτωση που αποδειχθεί αποτελεσματικό, είναι ότι καταφέρνει να παρακάμψει ορισμένους περιορισμούς που ισχύουν στις άλλες μεθόδους. Οι επιστήμονες πρέπει τώρα να απομονώσουν το COVID-19 RNA και στη συνέχεια να εκτελέσουν μια διαδικασία μέσω της οποίας το RNA μετατρέπεται ουσιαστικά σε DNA, ενώ ακολουθεί έλεγχος του DNA σε μικροβιολογικά εργαστήρια από ειδικούς με την χρήση μιας εξειδικευμένης μηχανής για την εκτέλεση αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης.

Επιπλέον, η ομάδα που ανέπτυξε αυτό το τεστ επεξεργάζεται τη δυνατότητα να το καταστήσει ακόμη πιο ευέλικτο με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό υλικού, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση του σε κλινικές, αεροδρόμια ακόμα και στο σπίτι.Κοροναϊός τεστ

Αυτή είναι,ωστόσο, ακόμη μια πρόωρη τεχνολογία που βγαίνει από ένα εργαστήριο, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται ακόμη ορισμένα βήματα προτού εγκριθεί για ευρεία χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ πιο πίσω από άλλες χώρες όσον αφορά τις προσπάθειές τους στον τομέα των δοκιμών, με τον Λευκό Οίκο να επιβεβαιώνει ότι μόλις 60.000 δοκιμές διεξήχθησαν χθες με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Τέλος, η δοκιμή επικεντρώνεται μόνο στις πιο σοβαρές και προφανείς περιπτώσεις Κοροναϊού, πράγμα που σημαίνει ότι περιστατικά που δεν εμφανίζουν προφανή συμπτώματα δεν εξετάζονται. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο σε κάθε προσπάθεια να εντοπιστεί με ακρίβεια η μετάδοση του COVID-19 και ως εκ τούτου να εντοπιστούν οι επιπτώσεις που έχουν τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, όπως η απομόνωση, η κοινωνική απομάκρυνση και η τακτική των καταφυγίων.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS