ΑρχικήinetTikTok: Καταργεί βίντεο χρηστών με "κακή" εμφάνιση ή "ιδιαιτερότητες" !

TikTok: Καταργεί βίντεο χρηστών με “κακή” εμφάνιση ή “ιδιαιτερότητες” !

TikTokΣύμφωνα με το Intercept, οι διαχειριστές του TikTok κατάργησαν βίντεο χρηστών με “φτωχή ή κακή” εμφάνιση, ακόμα και με “ιδιαιτερότητες”. Το Intercept περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι διαχειριστές του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης κλήθηκαν να επιλέξουν περιεχόμενο για την influential ροή του ” For You “, ενός αλγοριθμικoύ timeline που επισκέπτονται συνήθως οι περισσότεροι χρήστες αμέσως αφότου ανοίγουν την εφαρμογή. Το “For You” εμφανίζει στους χρήστες προτεινόμενα βίντεο. Όταν ένα βίντεο επιλέγεται και προτείνεται από το “For You ” παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στα views του. Ωστόσο, δεν είναι γνωστά τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεται ένα βίντεο του TikTok για να εμφανίζεται ως προτεινόμενο στο “For you”, καθώς ενδέχεται η επιλογή να μη γίνεται τυχαία και αυτόματα.TikTok "For you"

Οι διαχειριστές του TikTok έλαβαν οδηγίες να καταργούν βίντεο από τη ροή του “For you” σε περίπτωση που δεν έχουν απήχηση σε καμία από τις κατηγορίες. Τα βίντεο χρηστών με “ιδιαιτερότητες” στην εμφάνισή τους, οι οποίες μπορεί να αφορούν την σωματική διάπλαση, το ύψος ή το πρόσωπο, θεωρήθηκε ότι έπρεπε να αφαιρεθούν, δεδομένου ότι μία “κακή” εμφάνιση καθιστά ένα βίντεο λιγότερο ελκυστικό. Για παράδειγμα, εάν ένα βίντεο χρήστη με σύνδρομο Down ή με άλλη ιδιαιτερότητα όπως κάποια παραμόρφωση, συγκεντρώσει 6.000 – 10.000 views, τότε οι διαχειριστές της πλατφόρμας τού κάνουν αναφορά. Μέσω αυτής της αναφοράς, τα βίντεο του χρήστη όχι μόνο περιορίζονται στην χώρα του, αλλά συγχρόνως μπλοκάρουν τον αλγόριθμο, εμποδίζοντάς τον από το να προωθήσει τα βίντεο και σε άλλους χρήστες.

Η ίδια πολιτική υιοθετήθηκε και για τα βίντεο στα οποία το περιβάλλον λήψης είναι “φθαρμένο και ερειπωμένο”, δεδομένου ότι μία τέτοια εικόνα δεν προσφέρει τίποτα εντυπωσιακό, ελκυστικό και “worth seeing”. Ένας εκπρόσωπος Τύπου του TikTok δήλωσε ότι η πολιτική περιορισμού που ακολούθησε η πλατφόρμα απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών ήταν μια λανθασμένη προσπάθειά της να αποφευχθεί ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Με άλλα λόγια, η πλατφόρμα θέλησε να προστατεύσει όσους ανθρώπους θεωρεί “ευάλωτους” κάνοντας όμως ταυτόχρονα η ίδια διακρίσεις και μάλιστα εν αγνοία των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ομάδες χρηστών των οποίων τα βίντεο καταργήθηκαν είναι πολύ περισσότερες από αυτές που παρουσιάζονται. Το Intercept αναφέρει επίσης την έκταση των προηγούμενων πολιτικών που ακολούθησε το TikTok, οι οποίες απαιτούσαν από τους διαχειριστές της πλατφόρμας να επιβάλλουν την εξωτερική πολιτική της Κίνας και σε άλλες χώρες. To Intercept δημοσίευσε επίσης πολιτικές της εταιρείας, οι οποίες παροτρύνουν τους διαχειριστές να καταργήσουν το “αμφιλεγόμενο περιεχόμενο” που προωθεί την ανεξαρτησία της Ταϊβάν ή αποτελεί “uglification” της ιστορίας, όπως τα “περιστατικά” στην πλατεία Τιενανμέν.

Το Intercept αναφέρει ότι σύμφωνα με μία πηγή, αυτές οι πολιτικές χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον κατά τα τέλη του 2019. Το TikTok επεσήμανε πως οι περισσότερες από τις κατευθυντήριες γραμμές που παρουσιάστηκαν στο Intercept είτε δεν χρησιμοποιούνται πλέον, είτε σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Τέλος, το TikTok, που ανήκει στην τεχνολογία Unicorn Bytedance με έδρα το Πεκίνο, προσπαθεί να διαχωρίσει τις διεθνείς του προσπάθειες από την κινεζική βάση του εδώ και ένα περίπου χρόνο, ωστόσο πολλά μέλη του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριστών της εφαρμογής, εξακολουθούν να έχουν ως έδρα την Κίνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS