Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:42
Αρχική security COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

COVID-19 Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110 οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο ζήτησαν από κοινού σε όλες τις κυβερνήσεις να τηρήσουν τους νόμους για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη χρήση τεχνολογιών επιτήρησης. Πολλές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να παρακολουθούν άτομα και πληθυσμούς, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του νέου COVID-19.

Οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, περιλαμβάνουν: τη Διεθνή Αμνηστία, την Algorithm Watch, το Australian Privacy Foundation, τη Digital Rights Watch, τη European Digital Rights, το Foundation for Information Policy Research, τη Human Rights Watch, τη Διεθνή Υπηρεσία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το World Wide Web Foundation.

“Η χρήση τεχνολογιών επιτήρησης, όπως η πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων, απειλεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, με τρόπους που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υποβαθμίσουν την εμπιστοσύνη στις δημόσιες αρχές. Τα μέτρα αυτά ενέχουν, επίσης, κίνδυνο διακρίσεων και ενδέχεται να βλάψουν τις ήδη περιθωριοποιημένες κοινότητες”, ανέφερε η κοινή δήλωση των οργανισμών.

“Πρόκειται για ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά ο νόμος για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων εξακολουθεί να ισχύει. Πράγματι, το νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποσκοπεί στο να εξασφαλιστεί ότι τα διαφορετικά δικαιώματα έρχονται σε μια ισορροπία για να προστατεύσουν τα άτομα και τις ευρύτερες κοινωνίες.

Τα κράτη δεν μπορούν απλώς να αγνοήσουν τα δικαιώματα, όπως είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ελευθερία έκφρασης, στο όνομα της αντιμετώπισης μιας κρίσης της δημόσιας υγείας. Αντίθετα, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητη γιατί προάγει τη δημόσια υγεία και άρα βοηθά στην καταπολέμηση του COVID-19.

Στα πλαίσια αυτής της κοινής δήλωσης, οι οργανισμοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προτείνουν κάποιους όρους, που θα πρέπει να τηρήσουν όλες οι κυβερνήσεις κατά τη χρήση των τεχνολογιών επιτήρησης στη διάρκεια του COVID-19:

Συγκεκριμένα, οι οργανισμοί τονίζουν ότι τα μέτρα επιτήρησης, που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρέπει να είναι απολύτως νόμιμα και να διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση. Οποιοδήποτε μέτρο επιτήρησης πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο κατά το χρονικό διάστημα της κρίσης του COVID-19 και να μην συνεχίσει να εφαρμόζεται μετά. Η συλλογή, διατήρηση και χρήση προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

κυβερνήσεις

Το Γραφείο του Αυστραλιανού Επιτρόπου Πληροφοριών (OAIC) ​​είχε, επίσης, μιλήσει για τους εργοδότες και την ανάγκη του να διατηρούν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Επίσης, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τη χρήση και τη συλλογή δεδομένων.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τη χρήση δεδομένων τοποθεσίας των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις των πολιτών για να καταλάβουν πώς εξαπλώνεται ο COVID-19 και να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα καραντίνας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Επίτροπο, Steve Wood, η ανάλυση γενικευμένων δεδομένων σχετικά με τις τοποθεσίες συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19. Όταν αυτά τα δεδομένα είναι ανώνυμα, δεν παραβιάζουν τον νόμο για την προστασία των δεδομένων επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου.  

“Υπό αυτές τις συνθήκες, οι νόμοι περί απορρήτου δεν παραβιάζονται εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες διασφαλίσεις”, πρόσθεσε.

Άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, η Κίνα και η Νότια Κορέα παρακολουθούν ήδη τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....