Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει την επέλασή της, πολλοί άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να κλειστούν στο σπίτι τους. Οι περισσότεροι περνούν τις ελεύθερες ώρες τους κάνοντας διάφορα πράγματα, όπως παίζοντας παιχνίδια, παρακολουθώντας ταινίες ή σειρές και μιλώντας μέσω τηλεφώνου με τους φίλους και τους συγγενείς τους.
Άλλοι πάλι, προσπαθούν να περάσουν το χρόνο τους κάνοντας πειράματα, τα οποία δεν έχουν πάντα καλή κατάληξη. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή ενός αστροφυσικού από την Αυστραλία, ο οποίος κατέληξε με 4 μαγνήτες μέσα στη μύτη του και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό συνέβη όταν προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα κολιέ, που λειτουργεί ως ειδοποίηση όταν κάποιος προσπαθεί να αγγίξει το πρόσωπό του.
Το ανεπιτυχές πείραμα
Ο αστροφυσικός, Δρ. Daniel Reardon, από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κολιέ, που θα ειδοποιεί αυτόν που το φοράει όταν επιχειρεί να αγγίξει ασυναίσθητα το πρόσωπό του.
Λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας εγκρίθηκε για τα AirPods Pro
OpenAI o1: Νέο AI μοντέλο "σκέφτεται" σαν άνθρωπος
Καταγγελία εναντίον γνωστών gaming εταιρειών
Για να το πετύχει, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κύκλωμα που ανιχνεύει μαγνητικά πεδία μεταξύ ενός μαγνητικού κολιέ και ενός βραχιολιού. Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να κατασκευάσει ένα τέτοιο κύκλωμα.
Όταν κατάλαβε ότι το πείραμά του απέτυχε, άρχισε να παίζει με τους μαγνήτες, δοκιμάζοντας να τους κολλήσει στα αυτιά του.
Μετά από αυτό, προσπάθησε να τους κολλήσει και στη μύτη του, όμως δύο από τους μαγνήτες κόλλησαν μέσα στη μύτη του. Σε μια προσπάθεια να βγάλει αυτούς τους μαγνήτες με τη βοήθεια άλλων μαγνητών, κατέληξε με τέσσερις μαγνήτες κολλημένους μέσα στη μύτη του. Μην μπορώντας να τους βγάλει έσπευσε στο νοσοκομείο.
Οι μαγνήτες θα μπορούσαν να έχουν απειλήσει τη ζωή του, εάν δεν τους αφαιρούσε εγκαίρως, ωστόσο όπως αναφέρει το Guardian τώρα είναι μια χαρά. Οι γιατροί αφαίρεσαν τους μαγνήτες με το χέρι, χρησιμοποιώντας αναισθητικό σπρέι και χαρακτήρισαν το περιστατικό αστειευόμενοι ως «ατύχημα λόγω βαρεμάρας». Όπως δήλωσε ο αστροφυσικός δε σκοπεύει να ασχοληθεί ξανά με πειράματα με μαγνήτες στο μέλλον.